BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.439,52
HABER /  DÜNYA

Erdoğan'ın Türkiye'ye çağırdığı Noam Chomsky'den yanıt

Akademisyenlerin bildirisine imza atan yazar Noam Chomsky, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye davetini reddetti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'ye davet ettiği Chomsky, "Türkiye'ye yıllardır saldırıya maruz kalan Kürtler davet ederse gelirim" diye yanıt verdi.

Guardian gazetesi, hükümeti katliam yapmakla suçlayan bildiriye imza atan yabancı akademisyenlerden Noam Chomsky'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetini reddettiğini yazdı.

BİLDİRİDE TERÖR OPERASYONLARI ELEŞTİRİLİYORDU

Grubun "Bu suça ortak olmayacağız" başlığıyla hazırladığı ve binden fazla akademisyen tarafından imzalanan metinde "devletin vatandaşlarına şiddet uyguladığı" belirtiliyordu.

"Türkiye Kürtlerle ilgili barış protestosu yapan akademisyenlere meydan okuyor" başlıklı haberde, 1200'den fazla akademisyenin imzaladığı

Erdoğan Türkiye'ye davet etmişti

"Sözde akademisyenler bildirisine imza atan, isimleri bizden ama zihinleri bize yabancı tipleri bir kenara bırakıyorum. Sizden de şimdi bu konuda özellikle bir gayret istiyorum. Bu şekilde yabancı akademisyenlere benim bir teklifim var. Ben kendilerini Türkiye'ye davet ediyorum. Buyursunlar, Türkiye'ye gelsinler öyle kuru kuruya imza atmakla olmaz. Gel Türkiye'ye. A'dan Z'ye, Güneydoğu'da, Doğu'da bütün bu bölgelerde ne oluyor ne bitiyor, bunları müdellel olarak biz kendilerine anlatmaya hazırız."

bildiriye aralarında NoamChomsky ve Sloven filozof Slavoj Zizek'in de bulunduğu onlarca yabancı akademisyenin de destek verdiği söyleniyor.

Bildiriye imza koyan 1128 Türk akademisyenin "terör propagandasından, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek ve Türk kurumlarını ve cumhuriyetini aşağılamak" gibi suçlamalarla soruşturulduğunu söyleyen Guardian, suçlu bulunmaları halinde bir ila beş yıl arasında hapis cezası alabileceklerini yazıyor.

"GERÇEK RESMİ" GÖSTERMEYE DAVET ETMİŞTİ

Gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "sözde akademisyenler" diye tanımladığı imzacıları vatan hainliği ve "beşinci kol faaliyetleriyle" suçladığını ve Chomsky ve diğer akademisyenleri güneydoğuyu ziyaret edip "gerçek resmi" görmeye davet ettiğini hatırlatıyor.

KÜRTLER VE MUHALİFLER DAVET EDERSE TÜRKİYE'YE GELECEK

Noam Chomsky'nin ise Guardian'a yolladığı bir elektronik postayla Erdoğan'ın davetini reddettiği kaydediliyor.

Chomsky'nin "Türkiye'ye gitmeye karar verirsem, bu onun davetiyle değil daha önce sık sık olduğu gibi aralarında yıllardır ciddi bir saldırıya maruz kalan Kürtlerin de aralarında bulunduğu cesur muhaliflerin davetiyle olacak" dediği belirtiliyor.