BIST 10.135
DOLAR 32,27
EURO 34,96
ALTIN 2.455,18
HABER /  GÜNCEL

Rehinelerle ilgili umutlandıran açıklama

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzzinoğlu, IŞİD’in rehin aldığı Türklerle ilgili hızlı bir çalışma yapıldığını ve gün içerisinde iyi haber gelebilec...

Abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzzinoğlu, IŞİD’in rehin aldığı Türklerle ilgili hızlı bir çalışma yapıldığını ve gün içerisinde iyi haber gelebileceğini söyledi.
Edirne’de bir dizi programlara katılacak olan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Valiliğine ziyaret gerçekleştirdi. Valilikte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, IŞİD’in Irak’ın Musul kentinin kontrolünü ele geçirerek, Türkiye’nin Başkonsolosluğu’ndaki diplomatlar ve çalışanlardan oluşan 49 kişinin rehin alınmasının ardından Dışişleri Bakanlığının gerekli çalışmaları yürüttüğünü, kısa bir süre içerisinde çözüme gidileceğinin altını çizdi. Bakan Müezzinoğlu, "Görevlilerimizin valilik binası denilen bir yerde alıkonuluyor. Biz Türkiye olarak olayı kınıyoruz ve lanetliyoruz. Sıkıntılı bir durumun çözüme ulaşması için gerekli çalışmalar Cumhurbaşkanımızın da başkanlığında devam ediyor. Şu anda bu sabah itibariyle sonuçlanmış bir durum yok ama tahmin ediyorum, hızlı bir şekilde sonuç alınacak çalışmalar yapılıyor. Dışişleri Bakanımız ABD’den döndü, bugünkü gelişmeleri yakından takip ediyor. Umarım ki sıkıntı olmadan sonuç alınır, sonra da hesap kısmına bakılır" şeklinde konuştu.

BAYRAK İNDİRME OLAYI
Bakan Müezzinoğlu, "Diyarbakır’da bayrak indirme olayını kınıyoruz. Ay yıldızlı bayrağın altında yaşamaktan onur duymayanları kınıyoruz. Ay yıldızlı bayrağı el uzatan elleri kırmak ve onlara hak ettiği bedeli ödetmek, bu milletin de bu devletin de sorumluluğudur" dedi.
(İHA)