BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,84
ALTIN 2.409,91
HABER /  DÜNYA

Rehin Cezayirli'ler serbest bırakıldı

Cezayir'in doğusundaki İlizi kenti Ayn Emnas bölgesinde bulunan doğalgaz tesisinde rehin tutulan Cezayirli işçi ve mühendislerin küçük gruplar halinde serbest bırakıldığı bildirildi.

Abone ol

Cezayir 'in doğusundaki İlizi kenti Ayn Emnas bölgesinde bulunan doğalgaz tesisinde rehin tutulan Cezayirli işçi ve mühendislerin küçük gruplar halinde serbest bırakıldığı bildirildi.

İlizi Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren "Kanla İmza Atanlar Tugayı"nın Cezayirli çalışanları küçük gruplar halinde serbest bıraktığı, ancak yabancıları rehin tutmaya devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada tutuklu yabancıların, Norveç, Fransa, Amerika, İngiltere ve Japonya vatandaşları oldukları ifade edildi. KRaç Cezayirlinin serbest bırakıldığı ise belirtilmedi.

Akşam saatlerinde bir açıklama yayınlayan "Kanla İmza Atanlar Tugayı" rehinelerin yaşaması için Fransa'nın Mali'ye müdahalesini bir an önce durdurması çağrısında bulundu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Elimizde 7 Amerikan, 2 Fransız, 2 Britanyalı ve bazı Avrupa ülkelerinden rehineler bulunuyor. Başta Fransa ve Cezayir olmak üzere, rehine olarak elimizde tuttuğumuz insanların ülkelerini, Mali'de halkımıza yapılan saldırının durdurulması başta olmak üzere, taleplerimizi yerine getirmeleri çağrısında bulunuyoruz. Taleplerimiz yerine gelmezse tüm sorumluluk onlara aittir."

Doğudaki İlizi kentinin Ayn Emnas bölgesinde doğalgaz tesislerine gerçekleştirilen saldırıyı Mağrip'teki El Kaide örgütünden ayrılan, "Kanla İmza Atanlar Tugayı" üstlenmişti.

Moritanya haber ajansına konuşan örgüt sözcüsü, Cezayir'den 20 araç talep ettiklerini, sınırı geçerek Mali'ye girmelerine izin verilmemesi durumunda rehineleri öldürecekleri tehdidinde bulunmuştu.

Bu arada Cezayir İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, tesise yapılan saldırıda biri İngiliz vatandaşı 2 kişinin öldüğü 6 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Libya sınırı yakınındaki en önemli gaz rezervlerinden birinin bulunduğu bölgedeki tesisin, Cezayir enerji şirketi Sonatrach, İngiliz enerji şirketi BP ve Norveç'ten Statoil şirketlerinin oluşturduğu konsorsiyum tarafından işletildiği bildirilmişti.