BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.438,79
HABER /  GÜNCEL

Refiye Yılmaz'dan haber var!

Hastalığı nedeniyle bağırsağı alınan ve tedavisi için Türkiye çapında kampanya başlatılan Refiye Yılmaz, bugün ABD’ye gidecek.

Abone ol

Gardner Sendromu rahatsızlığı nedeniyle bağırsağı alınan ve ABD’de ince bağırsak nakli olmak isteyen 24 yaşındaki Yılmaz için bir süre önce Türkiye çapında kampanya başlatılmış, Sağlık Bakanlığı da hastanın yurt dışında tedavisinin zorunlu olması durumunda aynı durumdaki hastalarda olduğu gibi tedavinin ücretsiz sağlanacağını açıklamıştı.

Bakanlığın bir süredir irtibatta olduğu Miami Jackson Memorial Hastanesinden beklenen yanıtın gelmesi üzerine Yılmaz, bugün ABD’ye gidecek.

REFİYE YILMAZ'IN DRAMATİK HAYAT ÖYKÜSÜNÜ FOTO ANALİZ ŞEKLİNDE OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Tedavi avans ücreti olan yaklaşık 1 milyon liranın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından hastaneye yatırıldığını kaydeden Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Yılmaz’ın ince bağırsak nakline ihtiyacı olup olmadığının bu hastanede değerlendirileceğini, gerek görülürse naklin gerçekleştirileceğini bildirdi.

"İmkansız gibi görünüyordu"

Refiye Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tedavi için ABD’ye gidecek olmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

refiyeyilmaz.20130414155012.jpg

Kendisini uzun bir tedavi sürecinin beklediğini belirten Yılmaz, ”Türk halkı ve Sağlık Bakanlığı sayesinde imkansız gibi görünen bir ilki başardım. İnşallah sağlığıma tekrar kavuşacağım. Uzun ve zorlu bir süreç beni bekliyor. Sağlıklı bir insan olarak ülkeme geri dönmeyi umuyorum” diye konuştu.

Anne ve babasının da kendisiyle ABD’ye geleceğini ifade eden Yılmaz, ”Sağlık Bakanımız ziyaretinde nikah şahidim olmak için söz verdi. Şimdilik böyle bir planım yok ama bir gün bunun da gerçek olmasını umut ediyorum” dedi.

Bakan Müezzinoğlu ziyaret etmişti

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 6 Nisan’daki Tekirdağ ziyaretinde Refiye Yılmaz’ı ziyaret ederek, ABD’deki tedavisiyle ilgili müjdeyi vermiş, ”Biz büyük bir milletiz. Dünyanın neresinde olursa olsun en ufak bir sıkıntı olmadan tedavi için ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuşmuştu.