BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Referandum tartışması şenliği gerdi

Akseki'de düzenlenen şenlikler iktidar ile muhalefetin referandum savaşına sahne oldu. İşte o söz düellosu;

Abone ol

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile CHP, MHP ve Ak Partili milletvekillerinin biraraya geldiği festivalde referandum gergnliği yaşandı. Festivalde protokol konuşmaları sırasında AK Partili meclis üyesinin CHP'li vekilin sözlerini eleştirince kürsüde söz düellosu yaşandı!

Akseki İlçesi'ne bağlı Cevizli Beldesi'ne geçerek, 41'inci Ayran Şenliği'nde söz düellosu yaşandı! Davul zurna ekibi ve yöresel kıyafetler giyen dansçılar ve Cevizli Belediye Başkanı MHP'li Niyazi Ekinci tarafından karşılanan Baykal'dan sonra Ak Parti milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, İl Başkanı Hüseyin Samani, daha sonra ise MHP Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Tunca Toskay ve partililerg eldi. Baykal ve Toskay yan yana oturmayı tercih ederken, Çavuşoğlu ise şenlik programını başka bir bölümden takip etti.

ÇAVUŞOĞLU YENİ PAKETİ SAVUNDU

Konuşmasında 12 Eylül referandum sürecine değinen Ak Partili Mevlüt Çavuşoğlu  'hayır' oyu isteyen siyasilere saygı duyduklarını, fakat asıl kararı halkın vereceğini söyledi. Türkiye'nin darbe anayasasından kurtulmak istediğini belirten Çavuşoğlu, “12 Eylül tarihinde çıkacak olan karar halkın iradesinin doğrudan yansıması olacak. Türkiye'de hala darbe anayasasının ayıplarını görüyoruz. Ben size ne evet ne hayır oyu verin diyorum. Ben kendim 'evet' oyu kullanacağım ama asıl olan halkın vereceği karardır” diye konuştu.

PROTOKOL KONUŞMALARINDA OLAY!

Cevizli Beldesi'nden sonra Yarpuz Belediyesi'nin bu yıl 19'uncusunu düzenlediği Pilav Şenliği'ne katılan Baykal, Belediye Başkanı Ak Partili Doğan Erden tarafından karşılandı. Baykal, şenlik alanını yine Ak Partili Çavuşoğlu ve MHP'li Toskay ile paylaşırken, şenlik öncesi yapılan protokol konuşmaları esnasında gerilimli dakikalar yaşandı. Konuşma yapması için kürsüye çağırılan Baykal bu talebi geri çevirerek, Antalya Milletvekili Tayfur Süner'den konuşma yapmasını istedi.

CHP'Lİ VEKİLİN SÖZLERİ GERDİ

Kürsüye çıkan Süner, 12 Eylül tarihinde yapılacak referanduma ilişkin değerlendirmeler yaparak 'hayır' oyu isteyince, bazı vatandaşlar, “Burası şenlik alanı, burada siyaset yapma” dedi. Tepki gösterenlere “Ben siyaset yapmıyorum. Ben Aksekili olduğum için Sayın genel başkanım benim konuşma yapamamı istedi. Ben de burada bazı gerçekleri anlattım. Ben hemşerilerime güveniyorum” dedi.

TOSKAY SERT ÇIKTI

Şenlik sunumunu yapan İstanbul Sultanbeyli Belediye Meclisi üyesi Ak Partili Ali Güner'in “Kimsenin kimsenin aklına ihtiyacı yok” demesi, ortamı iyice gerdi. CHP'li Süner'in ardından kürsüye çıkan MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay'ın yaşanan gerilime ilişkin değerlendirmesi ise daha sert oldu.

Ak Partili Çavuşoğlu'nun, Cevizli Beldesi'nde yaptığı konuşmayı hatırlatan Toskay, “Değerli milletvekili arkadaşımız bizden sonra aldı sazı eline, söylemediğini bırakmadı. İşin içeriğine de girdi, dışına da çıktı. Orası MHP'li bir belediyeydi biz kendilerini büyük bir olgunlukla dinledik. Sayın genel başkanıma dedim ki 'Bu bir cevap haketti' kendisi ise 'Bırakalım böyle kalsın' dedi. Sayın Süner burada kanaatlerini söyledi. Birtakım hoş olmayan tepkiler geldi. İster hayır, ister evet dersiniz hiç itiraz etmeyiz. Biz festivallerde değil, siyasetin er meydanı sayılan platformlarda hepinizle tartışmaya hazırız. Öyle fırsatçılık yaparak siyaset yaptığını düşünenlerin de aramızda yerinin olmaması gerekir” dedi.

Şenlikte son sözü alan AK Partili Çavuşoğlu, diğer partilerin milletvekilleri ile son derece uyumlu bir biçimde çalıştıklarının altını çizerek, yükselen tansiyonu düşürmeye çalıştı. Konuşmaların ardından Yarpuz Beldesi'nden ayrılan Baykal, programına Sadıklar Köyü'nde devam etti. Köylülerle bir araya gelerek sorunlarını dinledikten sonra köy müzesini de gezen Baykal, yeni yaptırılan köy konağı ve muhtarlığının açılışını gerçekleştirdikten sonra Pınarbaşı Köyü'nde yapılan Keşkek Festivali'ne katıldı.