BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.431,24
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Recepten sonra Kanepe Kazım

Antalya, Alanya ve İstanbul'da çekilecek "Kanepe Kazım" adlı film Antalya'da tanıtıldı.

Abone ol

Filmin yapımcısı Metin Yücel, Antalya'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında, komedi türünde, 115 dakikalık filmin çekimlerinin nisan ve mayıs aylarında Antalya, Alanya ve İstanbul'da yapılacağını bildirdi.

Yücel, başrollerde Yusuf Kenan Üçer, Tanya Agustova ve Melis Çelik'in yer alacağı filmde Sinan Bengier'in de rol alacağını, İlyas Salman'la da görüşmelerin sürdürüldüğünü belirtti.

Filmde "Kanepe Kazım" lakaplı bir dolandırıcının başından geçenlerin komedi unsurları kullanılarak aktarılacağını ifade eden Yücel, tarihi mekanların da kullanılacağını, tarihi eser kaçakçılığının işleneceğini söyledi.

Yönetmenliğini Mehmet Ali Nalbant'ın yapacağı filmin senaryosunun Yusuf Kenan Üçer'e ait olduğunu kaydeden Yücel, şöyle konuştu:

"Film, Türkiye'de denenmemiş bir tarzda yapılacak. Charlie Chaplin ile Benny Hill yani yavru ile katip tadında bir film olacak. Bildiğimiz Türk filmleri gibi başladığı zaman sonunu tahmin edemeyeceğiz. Gerek kamera hileleri gerekse kurgularla ani şoklar ve gülme krizleri yaşatacağız. Havuz başı sahnelerimizi Nisan ve Mayıs aylarında çekeceğiz ki o sahnelerden sonra filmimiz tamamlanmış ve vizyona girmiş olacak."

Hedef Recep İvedik'in hasılatı

Filmin çekimlerinin Antalya, Alanya ve İstanbul'da 2 ay süreceğini, bütçesinin 400 bin TL olduğunu, konuk oyuncular haricinde 86 kişilik oyuncu kadrosuyla çalışacaklarını söyleyen Yücel, şunları kaydetti:

"Vizyon beklentimiz büyük ve iddialıyız. Recep İvedik filminin yakaladığı başarıyı yakalayacağımıza inanıyorum. Fragmanlar televizyonda yayınlanmaya başladığı andan itibaren çok büyük ilgi toplayacağına inanıyoruz. Bu filmde bir şeyi daha gerçekleştirmek istiyoruz. Çok yetenekli olduğuna inandığımız arkadaşlarımız var. Yeni yapımlarda yeni yüzlere yer vermek istiyoruz. Bu ve bundan sonraki yapımlarımızda şu an ismi bilinmeyen birçok arkadaşımızı Türk sinemasına kazandıracağımıza inanıyorum."