BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,96
ALTIN 2.435,64
HABER /  GÜNCEL

Rusya Azerbaycandan gaz alıyor

Azeriler, Rusya'ya doğalgaz satmaya başladı bile. Bakü yönetimi önümüzdeki günlerde İran ile masaya oturacak.

Abone ol

Azerbaycan'dan Rusya'ya doğalgaz sevkiyatı başladı. Enerji sevk yollarının çeşitlendirilmesi için çalışmalarını sürdüren Bakü, önümüzdeki günlerde İran'la da bir anlaşma imzalamaya hazırlanıyor.

Rusya dev doğalgaz şirketi Gazprom, Azerbaycan'dan doğalgaz sevkiyatına başladıklarını belirtti. Gazprom Başkanı Aleksey Miller, "2010 yılını çok önemli olayla kutlamaya başladık. Gazprom ilk kez Azerbaycan'dan doğalgaz satın almaya başladı. Geçtiğimiz yıl Azeri meslektaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde çok yapıcı ve verimli görüşmeler yapmayı başardık. Ve yaptığımız sözleşmelerden birkaç ay sonra Azeri doğalgazı bize gelmeye başladı. "dedi.

Miller, Azerbaycan'ın verebildiği kadar Bakü'den doğalgaz alacaklarını da sözlerine ekledi. Gazprom Başkanı, "Azerbaycan tarafı ne kadar isterse o kadar kendisinden doğalgaz satın alacağız. Gazprom'un herhangi bir anlaşmasında böyle bir şey yok. Bu da bizim Azeri ortaklarımızla olan ilişkilerdeki üst düzeyi ortaya koyuyor. Böylece uzun yıllara dayalı Rusya ve Azerbaycan arasındaki doğalgaz alanında başarılı işbirliği açısından çok önemli temel atılmış oldu." diye konuştu. Bakü, 2010 yılında Rusya'ya yılda bir milyardan fazla doğalgaz sevkedeceğini duyurmuştu.