BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,72
ALTIN 2.435,62
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Recep İvediki neden sevdik?

Eleştirmenler sevmedi ama film rekora koşuyor, izleyici filmi çok seviyor. Recep İvedik neden seviliyor? Sosyolog yorumu;

Abone ol

Küfürbaz, kaba saba Recep İvedik nasıl oldu da bu kadar çok seyirciyi sinemaya çekmeyi başardı? Kimileri yerden yere vuruyor ama izleyenlerin film hakkındaki görüşü kısa ve net; “Sadece çok güldük”....Peki hepsi bu mu? Yaptığı espriler, küfürlü konuşmalar, kaba hareketler mi acaba bu kadar çok ilgi çekmesinin nedeni ne?

Sosyolog Nilüfer Narlı bu soru karşısında toplumsal yozlaşmayı gözler önüne seren bir yorumda bulundu.

İşte Recep İvedik'e sosyolog değerlendirmesi:

RECEP İVEDİK EĞLENDİRİYOR MU? ELEŞTİREL BAKIŞ KAZANDIRIYOR MU?

“Filmi izleyenlere şunu sormak gerekiyor; Recep İvedik karakteri üzerinden eleştirel bir bakış açışı kazanıyorlar mı yoksa sadece İvedik’in sergilediği maço, kaba karaktere gülerek kendilerini mi eğlendiriyorlar?

İNSANLAR AYNADA KENDİNİ GÖRÜYOR

Recep İvedik, diğer insanlarla paylaştığı yaşam alanında otokontrolü kaldırmış bir insan. Aynada kendilerini görüyor olabilirler. Bu kadar rahat olması seyirciyi de rahatlatıyor.

KİMİ O KARAKTERLE ÖZDEŞLEŞİYOR

Ayrıca masum, saf ve gururlu bir hali var. Paranın çok önemli olduğu dünyada paraya önem vermediğini gösteriyor. Bazı insanlar komedi olarak görüyor, kimi o karakterle özdeşleşiyor.”

Kaynak: Vatan