BIST 9.732
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.424,19
HABER /  DÜNYA

Real Madrid’in basın toplantısında şok eylem

UEFA Şampiyonlar Ligi maçı için Kopenhag’da bulunan Real Madrid takımının basın toplantısına, Greenpeace’in eylemi damgasını vurdu.<br/>Tekn...

Abone ol

UEFA Şampiyonlar Ligi maçı için Kopenhag’da bulunan Real Madrid takımının basın toplantısına, Greenpeace’in eylemi damgasını vurdu.
Teknik direktör Carlo Ancelotti ve Portekizli oyuncu Pepe basın toplantısı yaparken, arkalarında üzerinde Greenpeace’in sloganının olduğu bir pankart yavaşça aşağı doğru açıldı. Üzerinde “Kuzey Kutbu’nu kurtarın, Gazprom’a kırmızı kart gösterin” yazan pankart açılırken, Pepe ve Ancelotti eylemi gülümseyerek karşıladı. Real Madrid’in Salı günü karşılaşacağı FC Kopenhag’dan bir yetkili hemen duruma müdahale etti ve pankartı kaldırdı.
Greenpeace’in protesto ettiği Rus enerji devi Gazprom, Şampiyonlar Ligi’nin ana sponsorlarından. Eylül ayında Gazprom’un Kuzey Kutbu’nda yaptığı petrol aramasının kutuplara zarar verdiğini iddia eden Greenpeace eylemcileri, Gazprom’un petrol platformuna izinsiz girmeye çalıştıkları için tutuklanmıştı.
Greenpeace, daha önce de, Gazprom’un sponsorluğunu yaptığı Shalke ile FC Basel’in Şampiyonlar Ligi grup maçında, Gazprom’u protesto eden devasa bir pankart açmıştı.
(İHA)