BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Real Madridde şov devam ediyor

Kaka ve Cristiano Ronaldo'yu büyük bir şölenle renklerine bağlayan Real Madrid, son olarak Fransız yıldız'ı basına tanıttı.

Abone ol

Kaka ve Cristiano Ronaldo'yu büyük bir şölenle renklerine bağlayan Real Madrid, son olarak Fransız yıldız Karim Benzema'yı da Santiago Bernabeu Stadı'nda düzenlenen törenle basına tanıttı.

35 Milyon Euro bonservis bedeliyle Lyon'dantransfer edilen 21 yaşındaki futbolcu, sağlık kontrolünden geçtikten sonra 6 yıllık sözleşmeyi imzaladı.

Fransız Milli futbolcu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Dünyanın en iyi kulübü Real Madrid'e katıldığım için gerçekten çok sevinçliyim. Ayrıca Zinedine Zidane ve Ronaldo gibi 2 idolümün oynadığı takımda yer almak da mutluluk verici. Manchester United, Inter ve Barcelona ile de temaslarım oldu ancak ben Madrid'e gelmeyi seçtim. Burası muhteşem bir kulüp ve 15 yaşından beri bu formayı giymenin hayalini kuruyorum.

Çok heyecan verici. Real Madrid taraftarları oyuncularla özel bir iletişim kuruyor ve bunun için onlara minnettarım. Bugün çok güçlü duygular hissettim ve bu yüzden formadaki armayı öptüm.

Gol sayısı hakkında söz vermek istemiyorum ancak çok fazla atmayı umuyorum. Kaka, Cristiano Ronaldo ve Raul gibi futbolcuların yanında skor üretmek çok kolay olacak. Takımda büyük bir forma savaşı olacak ve belki her maçta oynayamayacağım ancak buraya savaşmaya geldim ve fazla sorun olmaz."

Yaklaşık 30.000 Madrid taraftarının önünde düzenlenen törenle resmi sözleşmeyi imzalayan golcü futbolcu, Kaka, Ronaldo ve Raul Albiol'dan sonra Real Madrid'in kadrosuna kattığı 4. isim oldu.

İspanyol ekibin tarihteki 14. Fransız futbolcusu olan Benzema, geride kalan sezonda Ligue 1'de 36 maçta 17 kez fileleri havalandırıp 3 asist yaparken, Şampiyonlar Ligi'nde ise 8 maçta görev almış ve 5 gol kaydedip 2 de asist yapmıştı.

2007-2008 sezonunda ise, Lyon'da 57 resmi maçta 34 kez ağları havalandırıp Fransa Ligue 1'de yılın futbolcusu seçilen yıldız futbolcu, 19 golle de ligi gol kralı olarak tamamlamıştı.

8 yaşından beri çatısı altında olduğu Lyon kulübünde, 2006-2007 sezonundan itibaren A takımda şans bulmaya başlayan golcü futbolcu, toplam 149 resmi maça çıkmış ve 69 kez gol sevinci yaşamıştı.