BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

Rastlantı

Türkiye'de siyaset ile futbolun kader birliği yaşanıyor adeta.

Rastlantı mı?

Yoksa astrolojik bir olay mı? Yani, yıldızların etkisi mi?

Belki de ikisi arasında bilinse de, görünse de kanıtlanamayan organik bağdan kaynaklanıyor, bu kader birliği?

Ne demek istediğimizi somut olarak anlatalım:

2002'de Recep Tayip Erdoğan'ın yıldızı parladı. Yetiştiği mahallenin takımı Kasımpaşa, 3. Ligdeydi ve hızla yükselişe geçti. Memleketi Rize'nin takımı Çaykur Rizespor'da yükselişe geçti. Gönül verdiği Fenerbahçe şampiyon oldu.

Manisalı Bülent Arınç, TBMM Başkanı oldu. Tuttuğu takım Vestel Manisaspor Süper Lig'in flaş ekiplerinden biri oldu.

Abdüllatif Şener; AK Parti'nin flaş isimlerinden biri olarak Başbakan Yardımcılığı yapmaya başladı. Memleketinin takımı Sivasspor, Süper Lig'e çıktı.

Abdullah Gül, Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı sürecinde geçerken, memleketi Kayseri'nin 2 takımı birden Süper Lig'de boy göstermeye, dahası başa güreşmeye başladı.

Mesut Yılmaz, siyasetten çekildi ve neredeyse adıyla birlikte anılan Galatasaray, ciddi bir düşüşe geçti.

Şimdi dönelim bugüne:

AK Parti hakkında kapatma davası açıldı. Başbakanın takımlarından Kasımpaşa ve Çaykur Rizespor Süper Lig'e veda etti. Fenerbahçe ise hem Süper Lig'de şampiyonluk şansını zayıflattı hem Türkiye Kupası'na veda etti. Bu yılı kupasız kapatacak gibi görünüyor.

Bülent Arınç, TBMM Başkanlığı'ndan ayrıldı. Gündemin dışında kaldı. Tuttuğu takım, Vestel Manisaspor topun ağzında. Bu hafta Süper Lig'e veda edecek gibi.

Abdullah Gül, 22 Temmuz öncesi Çankaya kapısından döndüğünde, Kayseri Erciyesspor ligden düştü. Önceki yıllarda en azından Avrupa Kupalarını garanti eden Kayserispor; Gül'ün, Kapatma Davasına dahil edildiği bu günlerde; Süper Lig'i orta sıralarda bitiren vasat bir takım görüntüsüne büründü.

Abdüllatif Şener, AK Parti'den aday olmadı, kapatma davasına ismi dahil edilmedi. Takımı Sıvasspor başa güreşiyor. Bugünlerde AK Parti'den ayrılması talepleri ile karşı karşıya. Vereceği karar belki de, Sıvasspor'un da şampiyonluk yolundaki kaderini belirleyecek.

Ve 2002'den bu yana Süper Lig'te Galatasaray, Fenerbahçe'yi yenip, şampiyonluk yolunda büyük bir darbe vurdu. Şampiyonluğuna ramak kaldı... 

Ve Mesut Yılmaz, yeni parti kurma çalışmalarına hız verdi.