BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  RAMAZAN

Ramazana özel hurma suyundan baklava

Karaköy Güllüoğlu, hurma suyundan elde ettiği şerbet ile şeker hastalarının da yiyebileceği özel baklava üretti.

Abone ol

'Hurmabak' ismiyle baklavanın patentini alan Nadir Güllü, Karaköy'deki satış mağazasında yeni ürünün tanıtımını yaptı.

Karaköy Güllüoğlu yaklaşık bir yıldır üzerinde çalıştığı Hurmabak'ı kamuoyuna tanıttı. Basra bölgesinden getirilen hurmalar, ileri teknoloji kullanılarak el değmeden sıkılarak şeker yerine baklavada kullanıldı. Karaköy Güllüoğlu'nun sahibi Nadir Güllü ve ekibi tarafından tasarlanan hurma suyu, karanfil, tarçın, limon ve portakal kabuğu ile lezzetlendirildi.

Hurmabak'ın şerbetinde kullanılan hurma suyunun insan sağlığı bakımından birçok faydası olduğu belirtiliyor. Hamura oklava ile şekil veren ustalar şerbeti hurma suyu ile birleştirerek dünyada ilk ve tek olduğu ifade edilen yeni bir baklava şekli ortaya çıkardı. Hurmabak şerbeti hurma özünden elde edildiği için katkı maddesi içermiyor. Hurma suyu glisemik indeksi düşük ve içinde sakkaroz bulundurmadığı için şeker hastaları tarafından tercih edilebiliyor.

Karaköy Güllüoğlu satış mağazasında Hurmabak'ın tanıtımını yapan Nadir Güllü, "Son zamanlarda baklavanın üzerine konulan şeker yerine alternatif olarak hurma suyu ürettik. Hurma suyu, yöresinden ve mevsiminde alınmış Basra bölgesinden Şiraz hurmalarından elde edildi. Bununla birlikte içine tarçın karanfil portakal ve limon ile formülüze ettik. Ortaya çok lezzetli sıcak havalarda enerji veren mineral ve vitamin bakımından zengin ürün elde ettik. Dünyada bu ilk ve tektir. Çünkü şeker yerine hurma suyu vermek zordur. Burada geleneksel ustalık çok önemlidir. En ufak bir hatada ürün bozulabiliyor." diye konuştu.

Basın toplantısının ardından baklavayı ilk olarak kendisi tadan Güllü, gazetecilere de baklava ikramı yaptı.