BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li vekilden 'edebiyat yapma' çıkışı

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun retorik ve edebiyat diplomasisi yaptığını öne sürdü.

Abone ol

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Suriyeli mültecilerin kaldığı Kilis'teki konteyner kentte ''yeterli su verilmediği'' gerekçesiyle başlatılan eylemlerde olayları çıktığını anımsattı.

Bu olaylarda 4 polis ve 10 Suriyeli'nin yaralandığını ifade eden Yeniçeri, ''AKP iktidarı Suriye'den mülteci değil sorun ithal ediyor. Mültecileri Türkiye'ye gelmeye adeta teşvik eden politikaların Türkiye'yi getiriği yer işte burasıdır'' diye konuştu.

Hükümetin dış politikasına ilişkin eleştirilerde bulunan Yeniçeri, şunları kaydetti:

''Türkiye'nin yönetilmediği, güdüldüğünü söyleyebiliriz. Hükümet olayların önünden değil ardından gidiyor. Uzun vadeli stratejik ilişkilerle değil günübirlik ilişkilerle sorunları çözmeye çalışıyor.

Erdoğan-Davutoğlu ikilisi retorik ve edebiyat diplomasisi yapıyor. Esip, gürlüyor, saçıp savuruyorlar ancak eyleme ve uygulamaya gelince yerlerinde çakılıp kalıyorlar. İktidar içerde ve dışarda olayları ardından takip ediyor. Bölgede her türlü inisiyatif ABD ve Rusya bir yana Irak, İran, Rum Yönetimi ve Yunanistan'ın eline geçmiştir. Türkiye'nin Başbakan'ı yalnızca konuşuyor.''