BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.491,31
HABER /  GÜNCEL

Ramazan etkinliklerinde Elazığlıların gecesi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Ramazan Etkinliklerinde sahneye çıkan Elazığ Belediyesi Kürsü Başı Korosu, yöresel türkülerle dinleyenleri coşturdu. Çakırlar’da kurulan iftar sofrasına ise ilgi yoğun oldu.

Abone ol

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan’ın rahmet ve bereketini sofralarına taşımaya devam ediyor. Her gün farklı bir ilçede ve mahallede iftar sofraları kuran Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı ilçesinde bulunan Çakırlar pazaryerinde iftar yemeği ikramında bulundu. İftar sofrasına ilgi yoğun oldu. Hep birlikte dualarla açılan oruçlar paylaşmanın ve samimiyetin en güzel örneğini yansıttı.

GÖLGE OYUNU İLE KEYİFLİ ANLAR

İftarlarını açan Antalyalılar soluğu Karaalioğlu Parkı’nda aldı. “Geleneksel Ramazan Etkinlikleri” birbirinden özel etkinliklerle izleyenlere yine keyifli anlar yaşattı. İlk olarak Keloğlan, Temel, Nasreddin Hoca, Karagöz ve Hacivat’ın hayal perdesindeki maceraları sahnelendi. Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun ilk örneklerini oluşturan gölge oyununu çocuklar ilgi ile izlerken, kahkahaya boğuldu. 

ELAZIĞ TÜRKÜLERİ COŞTURDU

Etkinlikler kapsamında düzenlenen hemşehri gecelerinin konuğu Elazığlılar oldu.  Elazığ Belediyesi, Elazığlılar Derneği ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Kürsü Başı Korosu konserinde Elazığ yöresi ve Anadolu’nun sevilen türküleri seslendirildi. Antalya’da yaşayan Elazığlılar yörelerine ait hareketli türkülerde yerlerinde duramadı. Konserin sonunda Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Zülfü Çelik, Elazığlılar Dernek Başkanı Kürşat Yeşilkaya ve konser ekibine çiçek ve hediye takdim etti.