BIST 10.557
DOLAR 32,17
EURO 35,15
ALTIN 2.431,65
HABER /  SPOR

Raikkonenden iyi başlangıç

Formula-1'de sezonun açılış yarışı Avustralya GP'sinin sıralama turlarında en iyi dereceyi Kimi Raikkonen yaptı.

Abone ol

Ferrari'de Schumi'nin koltuğuna oturan Finli, Pazar günü bizim saatimizle 05.00'te başlayacak GP'de Albert Park pistinde pole-pozisyonda start alacak.

Pilotların lastiklerle sorunlar yaşadığı ve zaman zaman pistte tutunmakta zorlandığı Sıralama Turları'nda son 2 yılın şampiyonu Alonso, yeni otomobili McLaren ile ikinci cebe girdi. Geçen yıl Melbourne'de zafere ulaşan İspanyol, beklenenden daha iyi gitti. 3. cepte ise BMW'den Heidfeld var.

McLaren'den Hamilton dördüncü, BMW'den Kubica 5, Renault'tan Fisichella 6, RedBull'un otomobile sığmakta zorlanan pilotu Webber 7, iki Toyota Trulli 8 ve Ralf Schumacher 9, Super Aguri'den Sato 10. sırada çıkış yapacak.

Sıralama Turları'nın ikinci seansının sonuna doğru mekanik arıza yaşayan Filipe Massa, turunu tamamlayamadı ve otomobilini kenara çekti. Ferrari'nin Brezilyalısı, 16. cepte kaldı. Massa, GP öncesi tam hazır olmadıklarını balans ayarı yapmaları gerektiğini, henüz istikrarlı ve tam kapasitede olmadıklarını söylemişti.

11. sırada Super Aguri'nin İngiliz pilotu Davidson; 12'de Williams'tan Rosberg; 13'te Renault'nun Finlisi Kovalainen; 14'de Honda'dan Button, 15'te Williams'tan Wurz çıkış yapacak.

Sıralama Turları'nın ilk 15 dakikalık seansında en kötü 6 dereceyi yapan Honda'dan Barrichello, Torro Rosso'da Scott Speed, RedBull'dan David Coulthard, Torro Rosso'dan Luizzi, Spyker'lar Sutil ve Alberts 17 ile 22. ceplere yerleştiler.