BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Rahşan Hanımdan ev bağışı

Rahşan Ecevit, şehit haberlerinden etkilendi, sözde değil özde bir harekat yaptı. Bir gaziye dayalı döşeli bir ev bağışladı.

Abone ol

Rahşan Ecevit, şehit haberlerinden etkilenerek, Mehmetçik Vakfı ile iletişime geçti. Elvankent’te bir ev alan Rahşan Ecevit, bir gaziyi bu eve oturtmak istediğini belirterek, ’yaşadığı sürece o gaziye yardım etme’ vaadinde de bulundu. Bu vaadi heyecanla karşılayan Mehmetçik Vakfı, Rahşan Ecevit’in ricasıyla, yardıma gerçekten ihtiyacı olan bir er buldu.

GÖZLERİNİ VE ELLERİNİ KAYBETTİ

15 yıl önce askerlik görevini yaparken, mayın patlamasında gözlerini ve ellerini kaybeden üç çocuklu gazi A. ve ailesi, Rahşan Ecevit ile buluşturuldu. Üç çocuklu ailenin öyküsü de Rahşan Hanımı etkiledi. Gazinin, eşi ile askere gitmeden önce nişanlandığı, nişanlının, askerden elleri ve gözlerini kaybederek dönen gazi A.’yı terketmeyip evlendiği öğrenildi.

SOBALI EVDEN KOMBİLİ DAİREYE

Rahşan Ecevit, 15 ve 4 yaşında iki erkek ve halen ortaokulda okuyan bir kızlarıyla gecekonduda yaşayan gaziye, kendi adına aldığı evin tapusunu devretti. Gazi A. sobalı evinden, kombili apartman dairesine taşınacak. Gazi ve ailesi, taşınmak için çocuklarının okulunun bitmesini bekliyor. Rahşan Ecevit, "Keşke böyle bir dönemde herkes bir gaziye yardım edebilse" dedi. (Hürriyet)