BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Rahipten öldürülen 3 çocuk için dua

Fransa ve İngiltere gibi birçok ülkeden gelenlerinde bulunduğu 400'e yakın Hristiyan, Kayseri'de bahar ayini yaptı.

Abone ol

Ayinde Başrahip Tatul Anuşyan, içinde imanı olmayan insanların her türlü kötülüğü yaptığına vurgu yaparak, "Acımasızca katledilen 3 çocuğun inanılmaz olayını izledik. Burada çocukları öldüren katilde de olduğu gibi imandan yoksun, tanrıdan uzak ruhları kararmış insanları gördük" dedi.

Kayseri'de Aziz Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde 400 Hristiyan'ın katılımıyla bahar ayini düzenlendi. Ayine katılanlar mum yakarak dualar ederken, bazıları ise ibadetleri sırasında gözyaşları döktü.

Burada konuşan Başrahip Tatul Anuşyan, imanın temellerinin atıldığı mekanlardan biri olan Aziz Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Anuşyan, "Bizim için çok önemli olan bir mekanda bulunmaktayız. İmanımızın temellerinin atıldığı bir mekan burası. Hayatın içinde iman geliyor yüzeysel imanın yanında gerçek iman önemlidir. İman etrafında belirmez, insanın içinde olan bir şeydir. İnsan gün aydınlığında iman edemez, nerde kaldı karanlıkta iman edecek. İçinde iman olmayan her türlü günahı işler her türlü kötülüğü yapar. Son günlerde bu şehirde acımasızca katledilen 3 çocuğun inanılmaz olayını şahitlik ettik. İmandan yoksun, tanrıdan uzak ruhları kararmış insanları gördük.

Aziz Krikor, 14 sene çukurda kalan insanın tanrıya bağlılığını görüyoruz. Oradan çıktıktan sonra, 'Hatalarınızdan dönün, inanın, iman edin, tövbe edin' diyor. Biz de en ufak zorluk karşısında iman etmeliyiz" dedi.

Kilisede bulunan cemaat ise, çocuklar içinde dua ettiklerini söyleyerek, bu tür olayların yaşanmaması için insanın iman gücünün yüksek olması gerektiğine vurgu yaptı.
Ayin sonrası cemaat, Kayseri sucuğu ve mantısı satın aldı.