BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.470,94
HABER /  GÜNCEL

Radikal'de Dersim'den şok fotoğraf

Radikal, yakın tarihin en karanlık dönemlerinden biri olan dersim katliamındaki bilinmeyenleri yayımlıyor

Abone ol

Radikal, yakın tarihin en karanlık dönemlerinden biri olan dersim katliamındaki bilinmeyenleri yayımlıyor. Gazete, Dersim katliamından bugüne kadar yayımlanmamış fotoğraflar ve belgelere bu yazı dizisinde yer verecek. 

Dehşet veren fotoğraf bu konuda geniş bir araştırma yapan Hasan Saltık'ın arşivinden çıktı.

CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün'ün Dersim katliamlarından CHP ve Atatürk'ü sorumlu tutmasıyla partide yine kıyamet koptu. 12 vekil yayınladıkları bildiriyle parti yönetimini Aygün'e karşı sessiz kalmakla eleştirdi.

Kılıçdaroğlu Dersim krizini ötelemek istese de otaya çıkan fotoğraflar yaşanan dehşetin boyutlarını gözler önüne seriyor.

CHP lideri "Başbakan demagoji yapacağına Dersim arşivlerini açsın. Eğer yüreği varsa bu arşivleri açar ve ne olduğunu herkes öğrenir, biz de öğreniriz" dese de Saltık'ın Dersim arşivinden çıkan fotoğraflar çok konuşulacak. 

Tartışmalara Radikal gazetesi de yazı dizisiyle katıldı. Dersim meselesinin bilinmeyenleri, öncesinde vee sonrasında yaşananların tüm ayrıntıları, yarından itibaren yazı dizisi olarak okurlara sunulacak.  Yazı dizisinde kamuoyunun merak ettiği işte bu sorular cevabını bulacak.

Resmi rakamlara göre yaklaşık 13 bin kişinin öldürüldüğü Dersim Harekâtı’nı kim planladı?

Ordu, isyanı bastırmak için gaz bombası kullandı mı? İngiltere’nin arşivleri neye işaret ediyor?

Operasyon öncesi hazırlanan gizli raporda neler var? Atatürk ve İnönü’nün sorumluluğu neydi?