BIST 9.710
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.427,30
HABER /  GÜNCEL

"Arsenal'ın yapacağı bir şey yoktu'

Takım kaptanını Manchester United'a kaptıran Arsenal'in menajeri Arsène Wenger tranfer sonrasını tepkisini açıkladı.

Abone ol

Arsenal'in Liverpool'la anlaşmak üzere olduğu bildirilen Real Madrid'in Türk yıldızı Nuri Şahin'e ''bizi bekle'' mesajı gönderdiği bildirildi.

Sun gazetesi, ''Arsène'nin Nuri avı'' başlıklı haberinde Arsenal menajerinin Şahin'i ''Şampiyonlar Ligi vitrinine çıkma şansını'' hatırlatarak ikna etmeyi umduğu bildirildi.

23 yaşındaki Nuri Şahin'in ise Liverpool'la anlaşmanın eşiğinde olduğu haberleri geliyor.

Arsenal'in nihai adımı atmadan önce Alex Song'un Barcelona'ya transferi ile ilgili belirsizliğin netleşmesini beklediği de gelen haberler arasında.

Geçen yıl Real Madrid'e transfer olan, Dortmund'un eski yıldızı Şahin, kadroya girmekte zorlanıyordu.

Wenger, Van Persie hakkında

İngiltere Premier Ligi'nde yarın başlayacak maçlar öncesinde takım kaptanını Manchester United'a kaptıran Arsenal'in menajeri Arsène Wenger "başka çareleri olmadığı" için transferi kabul etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Arsenal'ın takım kaptanlığını yürüten Hollandalı golcü Robin Van Persie'nin sözleşmesinin sona ermesine bir sene kalmıştı.

Van Persie Manchester United'da Wayne Rooney ile hücum hattındaki yerini alacak.

Arsenal, bundan önceki kaptanlarından Cesc Fàbregas da geçen sene Barcelona'ya transfer olmuştu.

Arsen Wenger Fransız TF1 televizyonuna yaptığı açıklamada "Bu kalitede bir oyuncuyu kaybetmek hiç bir zaman iyi bir şey değil ama sözleşmesinin sona ermesine bir yıl vardı, yapabileceğim bir şey yoktu" şeklinde konuştu.

Van Persie'nin transferi bahar aylarından bu yana konuşuluyordu.

Arsenal bu süre içinde iki oyuncu transfer etti: Olivier Giroud ve Lukos Podolski.

Wenger, bu iki tranfseri, Van Persie'nin gidişinin takıma olacak yansımasını etkisizleştirmek için yaptıklarını da kabul etti.

Manchester United, Londralı rakibinin belki de en değerli oyuncusunu alırken bir ihtimal en büyük balığı yakalamış oldu.

İngiltere Premier liginde 2011-2012 şampiyonluğunu hemşeri kulüp City'e kaptıran Manchester United, bundan önceki en büyük transferini 2008 yılında yaptı.

İmzaların atıldığı 31 Ağustos 2008'de Manchester United Dimitar Fabregas'ı renklerine bağlamak için 30 milyon 750 bin sterlin ödüyüyordu.