BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 35,09
ALTIN 2.504,50
HABER /  GÜNCEL

PYD'den 2 Kürt yöneticiye işkence iddiası

Suriye’nin Kürt bölgesinin en büyük partilerinden El Parti yönetici ve üyelerine baskı yapıldığı iddia edildi.

Abone ol

PYD tarafından Afrin’de gözaltına alınan iki El Parti üyesine ağır işkenceler yapıldı. Ağır işkenceler sonucu iki siyasetçinin konuşma yetisini kaybettiği açıklandı.

Terör örgütü PKK’nın Suriye yapılanması PYD’nin rejime karşı muhalefet eden ya da Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne yakınlığıyla bilinen parti ve üyelerine yönelik baskıları devam ediyor. Suriye’nin en büyük Kürt partilerinden biri olan El Parti, Kürt internet sitesi avestakurd.net’e yaptığı açıklamada, PYD’nin, gözaltına aldığı kişilere ağır işkenceler yaptığını belirtti. Açıklamada, uluslararası insan hakları izleme örgütlerinin Suriye’nin Kürt bölgesinde PYD’nin yaptığı insan hakları ihlalleri ve insanlık dışı eylemlerini görme çağrısında bulunuldu.

El Parti, Suriye’nin Afrin şehrinde PYD tarafından gözaltına alınan Siyamend İbrahim ve Cêgir Hemo isimi üyelerinin ağır işkencelerden geçirildiğini belirterek, "PYD’nin asayiş ekipleri tarafından gözaltına alınan iki üyemiz, ağır işkencelerden geçirilmiş ve bu işkence sonucu üyelerimiz konuşma yetisini kaybetmiş yani lal olmuşlardır. Biz uluslararası insan hakları örgütlerini, PYD’nin insan haklarını ayakları altına aldığı bu bölgeye davet ediyoruz." denildi.