BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  POLİTİKA

Putin'in Halep kararının ardından Erdoğan çıktı

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Halep'e yönelik hava saldırılarını durdurma kararını Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşme sonrası aldığı ortaya çıktı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Beştepe'de muhtarlara seslendi.

Erdoğan konuşmasının bir bölümünü Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde konuşulanlara ayırdı. Erdoğan, Nusra Cephesi'nin Halep'i terk etmesi için Türkiye ve Rusya arasındaki 'mutabakattan' bahsetti.

"Dün (Salı) akşam Sayın Putin'le bir telefon görüşmemiz oldu. Görüşmede Halep'i konuştuk. Saat 22.00 itibarıyla orada hava bombardımanlarını durduklarını ifade ettiler. El Nusra'nın orayı terk etmesi noktasında kendilerinin ricaları oldu. Arkadaşlarımıza bu konuda gerekli talimatı verdik, onlar da bu çalışmayı yapmak suretiyle, 'El Nusra'yı Halep'ten çıkarmak ve Halep halkının bu noktadaki huzurunu sağlamak için bir çalışmanın içerisinde olalım' diye aramızda böyle bir mutabakatı görüştük.

Halep'te yanan ateşi bir an önce söndürmek bizim oradaki kardeşlerimize olan borcumuzdur. Halep nerenin sınırı? Kilis, Gaziantep. Halep'te Allah göstermesin bir göç başlarsa nereden bakarsanız bakın en az 1 milyon insan Türkiye'ye gelecektir. Bunun bedelini kusura bakmayın da biz ödemeyiz."