BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Putin'in danışmanından Rus-Türk savaşı açıklaması

Putin’in sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ile Türkiye arasında savaş çıkabileceği görüşüyle ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın “Rusya ile Türkiye arasında Suriye yüzünden savaş çıkma riski var” açıklamasına Moskova’dan “Konunun bu şekilde gündeme getirilmesini uygunsuz buluyoruz” yanıtı geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus basını için düzenlediği brifingde, “Rusya ile Türkiye arasında savaş çıkabilir mi?” sorusunu yanıtladı.

TÜRKİYE'NİN TOPÇU ATIŞINA TEPKİ

Peskov, “Problemin bu şekilde ortaya konması biraz uygunsuz kaçıyor. Çünkü Suriye’nin kuzeyinde bulunan Kürtlerin yanı sıra Suriye ordu birlikleri de Türkiye tarafından açılan ateşe maruz kalıyor. Rusya olarak Türkiye’nin bu tür davranışlarının kabul edilemez olduğunu dile getirdiğimizi hatırlatmak isterim” dedi. (Hürriyet)

OBAMA VE ERDOĞAN'IN ÇAĞRISINA OLUMSUZ YANIT

Rusya Devlet Başkanı Basın sözcüsü Dmitry Peskov, ABD ve Türkiye’nin Rusya’ya “ılımlı muhalifleri vurmayı durdur” çağrısını yorumladı ve “Rusya, Suriye Silahlı Kuvvetleri’nin teröristlere ve terör örgütlerine karşı yürüttüğü operasyonlara desteğini tutarlı bir şekilde sürdürecek” dedi.

ABD Başkanı Barack Obama ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde Rusya’ya ve Suriyeli yetkililere çağrıda bulunarak "ılımlı muhalefete karşı saldırıları durdurun" mesajı vermişlerdi. (dha)

RUSYA’DAN ‘ERMENİSTAN’ HAMLESİ

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı, Ermenistan’da konuşlandırdığı savaş uçaklarının sayısını artırarak, Mart ayından itibaren bölgede devriye uçuşlarına başlanacağını açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı Güney Ordu Birlikleri Sözcülüğü tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, Ermenistan’ın başkenti Erivan’daki “Erebuni” Rus hava üssüne önceki gün, modernize edilmiş MİG-29 savaş uçaklarıyla Mİ-8MT helikopterleri nakledilerek, mevcut envantere takviye yapıldı. (AA)