BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,98
ALTIN 2.438,45
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'de Bahçeli'ye avukatından kötü sürpriz

MHP’deki muhaliflerin tüzük değişikliği gündemli olağanüstü kurultayın toplanması için açtıkları davada sürpriz bir gelişme yaşandı.

Abone ol

MHP Genel Merkezi'nin ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin avukatı Hamit Kocabey, muhaliflerin açtığı davadan çekildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, MYK üyesi de olan Kocabey, muhaliflerin Ankara 12. Sulh Asliye Mahkemesinde açtığı davaya genel merkez adına vekalet vermişti.

EK SÜRE ALINIRKEN HABER VERİLMEMİŞ

MHP Disiplin Kurulu Üyesi avukat Yücel Bulut'un geçen hafta mahkemeye vekalet vererek, ek süre almasının kendisinden habersiz gerçekleştiğini iddia eden Kocabey, yakın çevresine "bu durumu etik bulmadığını" belirtti.

Kocabey'in davadan çekildiğine ilişkin bilgi UYAP sistemi üzerinden de görülebiliyor.

SİNAN OĞAN'DAN AÇIKLAMA

Eski MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, "5'te 1'in çok daha üzerinde 548 imzayla yola çıktığımız halde Sayın Genel Başkan Devlet Bahçeli bize kurultay salonu yerine mahkeme salonlarını gösterdi" dedi.

Merkez Osmangazi ilçesi Doburca Mahallesi'nde bir restoranda partilileriyle bir araya gelen Oğan, toplantı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, MHP'de bir tüzük kurultayı düzenlenmesi ve genel başkanlık için yola çıktıklarını belirtti.

Genel merkez yönetiminin 4 il ve bir ilçe merkez teşkilatının kapatılması yönündeki kararını üzülerek öğrendiklerini aktaran Oğan, "Genel Merkeze destek vermiyor diye bir il teşkilatı kapatılıyorsa, burada demokrasiden bahsetmek mümkün değil. Delegelerimize baskı yaparak, il ve ilçe başkanlarımızı görevden almaya çalışarak hiç kimse ne bizi ne de bir tek delegemizi yıldırabileceğini zannetmesin. Bizler bu yola başımızı, gövdemizi, ruhumuzu, her şeyimizi koyarak çıktık" ifadelerini kullandı.

Oğan, genel merkezin söz konusu il ve ilçe merkez teşkilatlarının kapatılması kararından bir an önce dönmesini istedi.

Kurultay için önlerinde bir mahkeme süreci bulunduğunu anlatan Oğan, şöyle konuştu:

"Bütün yazışmaların tamamlandığını, sadece genel merkezin istediği ek sürenin beklendiğini ve 1 Nisan'a kadar inşallah mahkeme sürecinin tamamlanacağını ifade ediyoruz. Gönül isterdi ki MHP'nin tüzüğüne uygun bir şekilde genel merkezimiz hareket etsin ve 5'te 1 delegenin imzasıyla kurultaya gitsin. 5'te 1'in çok daha üzerinde 548 imzayla yola çıktığımız halde Sayın Genel Başkan Devlet Bahçeli bize kurultay salonu yerine mahkeme salonlarını gösterdi. Hakkımızı kurultay salonlarında arayacağız, ülkücü iradeyi kurultay salonlarında tecelli ettireceğiz. Bunun yolu eğer mahkemeden geçmekse, mahkemeden de geçeceğiz. Hiç kimse şüphe duymasın, Türkiye şüphe duymasın, MHP'de en kısa sürede bir yenileşme gerçekleşecektir."