BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,55
ALTIN 2.490,36
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Soma faciasıyla Ankara saldırısını karıştırınca...

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara saldırısını, 301 kişinin hayatını kaybettiği Soma faciasıyla karıştırdı.

Abone ol

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın Kumburgaz'da gerçekleştirdiği Çalışma ve Değerlendirme Toplantıları'na katıldı. Toplantıda partililere seslenen Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Soma faciası ile Ankara saldırısını karıştırdı ve '301 kişinin hayatını kaybettiği Ankara saldırısında 3 bakan çıktı televizyon önüne gülerek hiçbir sorumluluk almadan açıklamalar yaptılar' dedi.

SON 6 AYDA 234 KİŞİ ÖLDÜ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,son 6 ayda 234 kişinin bombalı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini belirterek, kimsenin sorumluluk almadığını söyledi.

ANKARA SALDIRISI İLE SOMA FACİASINI KARIŞTIRDI

Konuşması sırasında Soma’da yaşanan maden faciasıyla Ankara’da yaşanan bombalı saldırıyı karıştıran Kılıçdaroğlu, “301 kişinin hayatını kaybettiği Ankara saldırısında 3 bakan çıktı televizyon önüne gülerek hiçbir sorumluluk almadan açıklamalar yaptılar. O zaman ülkede ciddi bir yönetim boşluğu var. Bir yönetici sorumluluk üstlenmiyorsa orada sorun var demektir. 

KİMSE SORUMLULUĞU ÜSTLENMİYOR

Siyasi sorumluluk neden önemlidir. Eğer bir siyasetçi sorumluluk üstleniyorsa yüksek ahlaki değerlere sahiptir. Biz neden ısrarla siyasi ahlak yasası çıksın diyoruz. Bu sorumluluğu perçinlemek için. İnsanlar ölecek, siz sadece sorumluluk olarak gidip cenaze törenlerine katılacaksınız. Bu sorumluluk değildir. Cenazeye elbet de katılacaksınız ama bu ülke nasıl oluyor da son 6 ayda bombalarla 234 yurttaşını kaybediyor. İnsanlar sizi neden iktidara getirdiler” ifadelerini kullandı.