BIST 9.590
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.489,28
HABER /  GÜNCEL

Ankara saldırısını üstlenen TAK'ın fotomontajı

Ankara saldırısını TAK üstlendi ama gercek kısa sürede ortaya çıktı. Fotoğrafı montajlanan kişi savcılığa suç duyurusu yaptı.

Abone ol

Ankara'da 28 kişinin yaşamını yitirdiği kanlı saldırıyı üstlenen Kürdistan Özgürlük Şahinleri adlı örgütün kendini patlatan teröriste ait olduğunu iddia ettikleri fotoğraf photoshop çıktı.

Ankara'daki saldırıyı YPG'nin düzenlediği tespit edilirken, YPG üzerindeki dikkatleri dağıtmak için 'TAK' isimli örgüt saldırıyı üstlendi. Fakat, kısa süre sonra teröriste ait olduğu iddia edilen fotoğrafın photoshop üzerinden amatörce hazırlanmış olduğu ortaya çıktı.

FOTOĞRAFTAKİ KİŞİ KONUŞTU

PKK isim olarak gösterdiği kişi gazeteci Şafak İnan çıktı. Olayla ilgili yanlış anlaşılmaları düzeltmek isteyen İnan Dinamit programına bağlandı.

Avukatıyla birlikte Avcılar İlçe emniyet müdürlüğüne, sorumlular hakkında şikayetçi olmaya gittiğini belirten İnan, programda önemli açıklamalarda bulundu.

KAFA KISMINI EKLEMİŞLER

PKK ile bağlantılı TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) adlı örgüt, saldırıyı üstlenerek bombalı aracı patlatan kişinin Van doğumlu, Zınar Reperin kod adlı Abdulbaki Sönmez olduğunu öne sürdü. TAK, Sönmez'e ait olduğunu iddia etitği bir de fotoğraf yayınladı. Ancak fotoğrafın photoshop olduğu ve 3 yıl önce internete yüklenen Şafak İnan'a ait fotoğrafa Sönmez'in kafa kısmının eklendiği belirtildi.

YPG'Lİ SALİH NECCAR

Ankara'da askeri servis araçlarının geçişi sırasında gerçekleştirilen bombalı saldırıyı düzenleyen teröristin Suriyeli Salih Neccar olduğu belirlenmiş ve 1992 doğumlu olan Neccar'ın YPG ile bağlantılı olduğu da tespit edilmişti.

Başbakan Davutoğlu, Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısının bölücü terör örgütü ve YPG mensubu Salih Neccar isimli kişi tarafından gerçekleştirildiğini açıklamıştı.

TAK ÜSTLENDİ

Dün akşam saatlerinde TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) isimli terör örgütü, Ankara'daki saldırıyı üstlendiğini açıkladı. Söz konusu açıklama ile 'saldırıyı YPG yaptı' algısını dağıtmayı amaçlayan örgüt, kısa süre sonra çuvalladı.

FOTOĞRAFINI DA YAYINLADILAR AMA...

Açıklamada; Ankara'daki saldırıyı düzenlediği iddia edilen teröriste ait bir fotoğraf yayınlayan örgüt, saldırıyı Abdulbaki Sönmez isimli teröristin gerçekleştirdiğini duyurdu.

GOOGLE'DAN PHOTOSHOP YAPTILAR

Fakat açıklama yayınlandıktan dakikalar sonra TAK'ın yalanı gün yüzüne çıktı. Amatörce hazırlanmış açıklamanın yanı sıra ilgili fotoğrafında internet üzerinden alınarak photoshop ile düzenlendiği görüldü.

TAK İDDİASINI SAVCI YALANLADI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynakları ise "Tamamen hedef saptırma stratejisi. Neden 3 gün sonra üstleniyorlar? Çünkü, PYD uluslararası arenada sıkıştı. Terör örgütü, bu sıkışıklığı aşmak için bu stratejiyi geliştirdi."