BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.438,24
HABER /  GÜNCEL

Putin'den Türkiye'ye doğalgaz indirimi

Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen Rusya lideri, 1 Ocak'tan itibaren Türkiye'ye satılan gazın fiyatının yüzde 6 azaltılacağını söyledi. Putin, AB'nin tutumunu gerekçe göstererek Güney Akım boru hattı projesini de askıya aldıklarını açıkladı.

Abone ol

Ankara'da gün boyu süren temaslarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, beklenen doğalgaz indirimini açıkladı.

Vladimir Putin, 1 Ocak'tan itibaren Türkiye'ye sattıkları doğalgazın fiyatında yüzde 6 oranında indirime gidileceğini söyledi.

Putin ayrıca daha sonra bu indirim oranının artabileceği sinyalini de verdi.

"Türkiye'nin artan enerji ihtiyacını karşılamaya hazırız" diyen Putin, Türkiye'ye doğalgaz akışını da yılda 3 milyar metreküp artıracaklarını açıkladı.

Türkiye Rusya'dan alınan her 1000 metreküplük doğalgaza 420 dolar ödüyordu.

Güney Akım projesi durdu

Rusya liderinin basın toplantısında değindiği diğer önemli enerji konusu ise Güney Akım boru hattı projesiydi.

Avrupa Birliği'nin tutumunun projeye zarar verdiğini ifade eden Putin, "Bulgaristan'dan gerekli izinlerin çıkmaması nedeniyle şimdilik bu projeyi durdurma kararı aldık. İnşaata başlamayacağız" dedi.

Güney Akım projesi ile Rus doğalgazının Karadeniz'e döşenecek bir boru hattı ile Türkiye ve Bulgaristan aracılığıyla Avrupa'ya taşınması öngörülüyordu.

Boru hattının Avusturya'da son bulması planlanıyordu.