BIST 9.080
DOLAR 32,47
EURO 35,18
ALTIN 2.326,11
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da 800 bin liralık soygun

Ankara'da sabah saatlerinde meydana gelen soygun, film sahnelerini aratmadı.

Abone ol
Ankara'da bir market zincirine ait toplanan 800 bin lira, otomobille bankaya götürülürken, kimliği tespit edilemeyen maskeli 4 kişi tarafından gasp edildi. İçinde 800 bin lira bulunan çantayı alan zanlılar, araçla kaçarak izlerini kaybettirdi.
 
Hırsızlık olayı, Polatlı Caddesi Kolay Sokak'ta meydana geldi. Ankara’nın Sincan ilçesinde bir süpermarket zincirinin marketlerden toplanan hasılatını bankaya götürmek için yola çıkan otomobil, başka iki otomobil tarafından sıkıştırılarak durduruldu. Sabah saat 08.00 sıralarında meydana gelen olayda, parayı bankaya götüren aracı, başka iki araç sıkıştırdı. Sıkıştıran iki araçtan inen bir kişi, çekiçle parayı taşıyan aracın ön camını kırarak içinde 800 bin lira bulunan çantayı aldı. Bu sırada parayı taşıyan araç hareket ederek camı kıran zanlıyı altına aldı. Bir süre arcın altında sürüklenen zanlı, araç durduktan sonra kurtuldu. Ağır yaralanan zanlı yere yığıldı. Zanlılar araçtan inerek parayı taşıyan araca kurşun yağdırdı. Parayı taşıyan aracın lastiği patlarken, araçta maddi hasar meydana geldi.
 
ÖNCE BIRAKTILAR AMA...
 
İçinde 800 bin lira bulunan çantayı alan şahıslar, bir aracı ve yaralı arkadaşlarını bırakarak kaçmaya başladı. Bir süre gittikten sonra geri gelen zanlılar, yaralı arkadaşlarını da arabaya alarak olay yerinden uzaklaştılar. Olay yerine, çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis, olay yerini güvenlik şeridine alarak Polatlı 2 Caddesi'ni araç ve yaya trafiğine kapattı.
 
Olay yerine gelen marketler zinciri sahibi Saim Alnıaçık ve oğlu Talat Alnıaçık, görgü tanığı bir kişiden ve polislerden bilgi aldı. Parayı taşıyan aracı ve zanlıların bıraktıkları aracı inceleyen olay yeri inceleme ekipleri araçlardan parmak izi aldı. Marketler zinciri sahibi Saim Alnıaçık, “07.30-08.00 gibi gelmişler marketin yanına. Parayı taşıyan çocuk, arabası ile yürüdüğü zaman hemen 5 dakika içinde, iki araba ile birlikte sıkıştırmaya başlamışlar, iki arabayla. Ondan sonra bir çatışma başlamış, bir cebelleşme başlamış. Biraz daha şu yokuşa gelince bir tane araba orada kalmış. Bizim arabaya kurşun sıkmışlar 5-6 tane. Fakat o soyguna gelen çocuklardan birini altına almış, ezmiş biraz. Yani yaralı o. Bu kadar kısa sürede olmuş. 700-800 bin lira var.” dedi.
 
Görgü tanığı Nihat Doğan isimli vatandaş ise “Dükkandaydık, baktık ön tarafta iki tane kovalama var. Bir vatandaş maskeliydi, koşarak geliyordu. Ön tarafta araba durdu. Bu araba gidemeyince, ondan sonra diğer arkadaş da iki el ateş etti. Ondan sonra arabaya bindi gitti.” diye konuştu. Olayla ilgili polisin çalışması devam ediyor.