BIST 9.792
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,24
HABER /  DÜNYA

Putin kaplanı dize getirdi

Rusya lideri Putin çekilen üç fotoğraf karesi ile ülkesinde dillerde. Televizyon ekibine saldıran kaplanı dize getiren Putin olay oldu.

Abone ol Rus basınına göre Başbakan Vladimir Putin, bir televizyon kanalı çalışanlarını Amur kaplanının saldırısından kurtardı. Putin, Amur kaplanını sakinleştirici kurşunla yatıştırdı.

Balık tutarken kaslı vücudunu sergileyen, judocu kimliğiyle öne çıkan eski KGB ajanı Vladimir Putin, hafta sonunda bir grup bilimadamıyla geziye çıktı.

Gezi sırasında bir Amur kaplanı, kendisini görüntüleyen televizyonculara doğru hamle yaptı. Rus basınına göre Putin, o anda kaplanı sakinleştirici silahla vurdu ve televizyoncuların hayatını kurtardı.

Televizyoncu Violetta Sergeyeva o anı şöyle anlattı: "Kaplana muhtemelen çok yaklaştık. Birden üzerimize gelmeye başladı. Bizi bir mucize kurtardı."

Putin vurduğu Amur kaplanının ön dişlerini kendisi ölçtü ve kaplana bir verici takılmasına yardımcı oldu. Zira, Rusya'nın doğusunda yaşayan Amur kaplanları yok olmanının eşiğinde...

Son çalışmalarla Amur kaplanı popülasyonu 100 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Başbakan Putin de bilimadamlarıyla yaptığı geziyle bu konuya dikkat çekmek istiyordu.

Putin, "Öncelikle Amerikalı ve Avrupalı meslektaşlarımıza kimse bu konuya destek vermezken, Amur kaplanlarının korunması konusunda bilimadamlarımızla çalıştıkları için teşekkür ediyoruz" dedi.