BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Bahriyelilerin yeni yıl sevinci!

Heybeliada'daki Deniz Lisesinde 2008-2009 eğitim öğretim yılı törenle açıldı.

Abone ol

Deniz Eğitim Öğretim Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç'ında katıldığı açılış töreninde duygulu anlar yaşandı. Törende konuşan Sadıç, bahriyeliler için mesleğe ilk adım attıkları Deniz Lisesinin daima özel bir yeri olduğunu söyledi.

Deniz Lisesinin eğitim kadrolarında görev yapan subaylara seslenen Sağdıç; yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere askerlik ve denizciliğin temel ihtiyacı olan bilgi, beceri ve davranışları kazandıracaklarına, fikri, ruhi ve fiziki yapılarıyla kendisinden beklenenleri kavrayabilecek nitelikte öğrenciler yetiştireceklerine ve bu konudaki sorumluluklarının bilincinde olarak tüm güçlerini seferber edeceklerine inandığını dile getirdi.

Öğrencilere de hitap eden Sağdıç, Deniz Lisesi öğrencilerinin çok güzel bir yolun başında olduklarını, bu nedenle iyi bir başlangıç yapılması gerektiğini söyledi.

''Yarının genç subayları ve komutanları olarak gelecekteki görevlerinize hazırlık şu anda bulunduğunuz bu noktadan başlıyor. Her aşaması, bilgi ve gelişme yüklü bu serüvenli yol, sonunda sizi başarı dolu yollara ulaştıracaktır'' diyen Sağdıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Öğrenim gördüğünüz bu okul, denizciliğin, askerliğin ve iyi bir insan olmanın gerektirdiği eğitim ve öğretimi verdiren tek okuldur. Sizler Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir üyesi olma yolunda ilk adımlarınızı bu okulda atacaksınız. Deniz Lisesi, geçmişte olduğu gibi bugün de değerli öğrencilerimizi, çağımızın bilimsel gereklerine uygun, eğitimli, disiplinli, yüksek moralli, Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı üstün subay adayları olarak yetiştirmeye devam etmektedir.

Bu uzun yolda, Atatürk'ün; (Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşamayı alışkanlık haline getirmiş uluslar, önce onurlarını, sonra özgürlüklerini ve daha sonra da bağımsızlıklarını kaybetmeye mahkumdurlar) sözünü aklınızdan hiç çıkarmayın. Çok değil, çevrenizde son 1-2 yılda hatta son bir iki hafta içindeki gelişmelere bir bakın. Atatürk'ün ne kadar öngörülü olduğunu bir kez daha anlayacaksınız. Eğitiminiz süresince ve gelecekteki görevlerinizde, olayları yönlendirebilmek için ufkun ötesini görmeye çalışın ve sorumluluk alın. İlerleyeceğiniz bu uzun yolda, çeşitli zorluklarla karşılaşacaksınız. Böyle zamanlarda aklınızda yer edinmiş olan Atatürkçü düşünce sistemi ve bilimin ışığı, başvuracağınız en önemli rehberler olacaktır.''

Törende daha sonra, Koramiral Sağdıç, Deniz Harp Akademisi Komutanı Tümamiral Abdullah Can Erenoğlu ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkanı Tümamiral Veysel Kösele, komutan onur belgesi almaya hak kazanan öğrencilere belgelerini verdi.