BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Putin diğer adaylarla TV'de tartışmayacak

4 Mart'taki başkanlık seçimlerinin favori adayı Putin, bu kararına gerekçe olarak başbakanlıktaki yoğun programını gösterdi.

Abone ol

Rusya Federasyonu Başbakanı ve 4 Mart'ta yapılacak başkanlık seçimlerinn favori adayı Vladimir Putin diğer adaylarla televizyonda tartışma programlarına çıkmama kararı aldı.

Sözcüsü Dimitri Peskov, bu karara gerekçe olarak Putin'in başbakanlıktaki yoğun programını gösterdi.

Vladimir Putin, şimdiye kadar birçok televizyon programına çıkmasına ve basın toplantıları düzenlemesine karşın diğer adaylarla tartışma programlarına hiç katılmadı.

Komünist Parti lideri Gennadi Zuganov, Putin'in seçim kampanyası sırasında başbakanlığı bırakıp tartışma programlarına katılması gerektiğini söylüyor.

Putin, 2000-2008 yılları arasında iki dönem başkanlık yaptı ancak anayasanın arka arkaya üçüncü döneme izin vermemesi üzerine milletvekiliği seçimlerine girip başbakan oldu.

Putin bir dönem başbakanlığının ardından başkanlık seçimlerine adaylığını koydu.

Rus lider, internet sitesinde yayımlanan seçim bildirgesinde, polisle ilgili şikayetleri ortadan kaldırma ve halka hesap verebilen bir yönetim kurma sözü verdi.

Interfax haber ajansına göre, sözcü Dimitri Peskov, Putin'in seçim yasaları uyarınca radyo ve televizyonlar için tahsis edilen konuşma hakkını halka programını anlatmak için kullanacağını belirtti.

'Haksız rekabet'

Peskov bununla birlikte Putin'in tartışma programlarına temsilci gönderebileceğini kaydetti.

Yeltsin döneminden beri katıldığı başkanlık seçimlerini kaybeden Zuganov, Putin'le ekonomiden üretime, tarımdan bilime ve eğitime kadar herşeyi tartışmak istediğini söylüyor.

Komünist Parti milletvekillerinden Sergei Obuhov, Putin'in başbakanlığının haksız rekabet doğurduğunu, Rus liderin ekranların yüzde 70'ini ele geçirdiğini savundu.

Obuhov, "Bu da seçim sürecini yasalara aykırı hale getiriyor. Putin'in başbakanlık yaparken cumhurbaşkanı adayı olması da öyle" dedi.