BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

RBS 3,500 çalışanını işten çıkarıyor

İngiltere'nin önde gelen bankalarından Royal Bank of Scotland 3,500 çalışanının daha işten çıkarılacağını açıkladı.

Abone ol

İngiltere'nin en büyük banklarından Royal Bank of Scotland, önümüzdeki üç yıl içinde 3,500 banka çalışanının işten çıkarılacağını açıkladı.

Hisselerinin yüzde seksen üçü devlet tarafından sahip olunan bankadaki işten çıkarmanın, şirketin yatırım bankacılığı faaliyetlerinin azaltılması stratejisi kapsamında gündeme geldiği belirtildi.

2008 mali krizinden devlet yardımıyla kurtarılan bankanın küresel bankacılık alanında hizmet veren birimlerinin üç yıl içinde yüzde yirmi beş oranında küçülmesi öngörülüyor.

İşten çıkarılacak 3,500 çalışanın bir kısmının İngiltere'de görevlilerden bir kısmının da yurt dışı hizmetlerdekilerden oluşacağı bildirildi.

Royal Bank of Scotland kısa süre önce 2,000 çalışanın daha işten çıkarılacağını açıklamıştı.

Gelişmeler üzere UNITE sendikasından yapılan açıklamada "bankaların üst düzey yöneticilerine ödenen inanılmaz boyuttaki pirimler her gün haber olurken bankalardaki en ağır işleri yapan kişilerin, düzenli olarak işsiz hale getirilmesinden utanılmalıdır." denildi.

Geçtiğimiz iki yıl içinde yaklaşık 30,000 Royal Bank of Scotland çalışanı işten çıkarıldı ve bunların 22,000'i İngiliz çalışanlar oldu.

Gelişmeler, Royal Bank of Scotland'ın hisse senedi değerini, sabah seansında yüzde 6,8 oranında yükseltti.