BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Puan sistemi böyle olsaydı

Golü teşvik amacıyla ligimizdeki puan sistemi değişseydi puan tablosu ne olurdu merak ettini mi?

Abone ol

Turkcell Süper liginde tek farklı galibiyete '2' daha farklı galibiyetlere '3' puan verilseydi ne olurdu? Kuşkusuz tablo çok farklı olacaktı..

Gol ve hücum zenginliğini teşvik amacıyla Fransa'da ortaya atılan bu öneriy Milliyet yazarı Uğur Meleke gündeme getirdi.

Meleke böyle bir önerinin bizde uygulanması halinde oluşacak puan durumunu verdi:

Oluşan tablo aynı zamanda Fenerbahçe'nin hücum zenginliğini göstermesi açısından önenli. Bir diğer çarpıcı nokta Kayserispor'un Beşiktaş'ın önüne geçmesi..

18 galibiyetinin 11’i “farklı” olan Fenerbahçe 53 puanla lider oluyor. Sarı-lacivertlileri Sivasspor 50, Galatasaray 49, Kayserispor 45, Beşiktaş 44 puanla izliyor... Çünkü Kayseri’nin sadece 3 tane tek farklı galibiyeti var, Beşiktaş’ınsa tam 14 tane... Gerçekten enteresan!

Meleke bu önerinin bizde olması halinde nasıl bir tabloyla karşılaşacağımızı yazıyor:

(...)Görünen o ki, bu rakamlar değerli, bu rakamlar bize bir şey anlatıyor... Akla gelen en yakın çıkarım, Süper Lig’de takımların önemli bir bölümünün, beraberliğe veya 1 farklı galibiyetin riskine razı olduğu... Neredeyse hiçbir takımın iki farklı galibiyet garantisini aramadığı... Ya da iki farklı kazanacağına inancı olmadığı... Yenilmenin dünyanın sonu olduğu, mağlubiyette biletinizin kesileceği...