BIST 9.919
DOLAR 32,44
EURO 34,79
ALTIN 2.449,99
HABER /  GÜNCEL

PTT çalışanı iPhone'daki güvenlik açığını buldu

PTT Genel Müdürlüğü'nde görevli Fatma Yılmaz isimli bir çalışan iPhone'da güvenlik açığı buldu. Fatma Yılmaz'ı haklı bulan Apple PTT ve çalışanını adını Global Liste'ye ekledi.

Abone ol

Apple marka iPhone telefonunu kullanırken bir güvenlik açığının olduğunu fark eden PTT Genel Müdürlüğü çalışanı Fatma Yılmaz, firmayla yaklaşık 1 yıl süren yazışmalarında haklı çıktı. Yazışmalar sonucunda bildirmiş olduğu açığın kabul edilmesi ile sorunun düzeltilmesine katkıda bulundu.

Fatma Yılmaz'ın ismi, güvenlik açıklarının yer aldığı firmanın dünya genelinde yayınladıkları listede de yer aldı. Listede Yılmaz’ın adı PTT AŞ ile birlikte anılıyor. 

PTT GENEL MÜDÜRÜNDEN TEBRİK

PTT AŞ Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, yaptığı açıklamada iPhone'daki güvenlik açığını tespit eden çalışanı Fatma Yılmaz’ı tebrik etti.

Bozgeyik, “Çalışanlarımızın teknolojiyi ve gelişen trendleri takip etmeleri ve sunulan hizmetlerin en ince ayrıntısına kadar hassasiyetlerini göstermeleri bizleri çok sevindiriyor. Çalışanlarımıza verdiğimiz mesleki ve kişisel eğitimlerle bu duyarlılıklarını artırmaya çalışıyoruz. Fatma Hanım’ın bir problemi tespit etmesi, takip etmesi ve sabrıyla çözmesi bu duyarlılığın bir göstergesi. Kendisinin hem bir Türk vatandaşı olarak hem de bir PTT çalışanı olarak Apple firmasının global resmi sitesindeki listede yer alması bizleri gururlandırdı” dedi. 

GURUR VERİCİYDİ!

iPhone’daki güvenlik açığını üretici firmaya bildiren ve bir Türk olarak firmanın resmi sitesindeki listeye adını yazdıran PTT Genel Müdürlüğü çalışanı  Fatma Yılmaz ise, "Firmanın dünya genelinde ulaşılabilir, güvenlik açıklarının yamandığı ve bunu belirleyenlerin isimlerinin yazıldığı bir listesi var, orada çalıştığım kurum PTT AŞ ile birlikte adımın geçtiğini gördüm, gurur vericiydi" dedi.

iPhone'un güvenlik açığını yakalayan Yılmaz şunları ifade etti: 

"iPhone 6s Plus kullanıcısıyım, bir müddet kullandıktan sonra arama ekranında mevcut olmayan bir veriyi gösterdiğini fark ettim. Telefonuma kaydedip, arama yapmadan veya mesaj atmadan sildiğim bir kişiyi sanki telefonda kayıtlıymış gibi arama ekranında gösteriyordu. Bunun sürekli hale gelmesiyle firmanın gerekli birimlerine sorun olduğuna dair mail attım, Firma benden videolu anlatım istedi, bende video çekip gönderdim. Daha sonra yeni bir yazılım yüklediklerini ve sorunun gidip gitmediğini sordular ama durum devam ettiğinden gitmediğini söyledim. Sonra yine bir irtibatta bulunduk, bu süreç bir yıl kadar sürdü ve iOS 10 güncellemesiyle sorun ortadan kalktı. Firmanın global bir listesi var, güvenlik açıklarının yamandığı ve bunu belirleyenlerin isimlerinin yazıldığı bir liste, orada kurumum PTT A.Ş. ile birlikte adımın geçtiğini gördüm. Gurur duydum. Ayrıca kurumum PTT AŞ’nin adının da yazıyor olması beni onure etti.”