BIST 10.110
DOLAR 32,38
EURO 34,68
ALTIN 2.408,57
HABER /  SAĞLIK

PRP ve mezoterapi ile saç tedavisi nedir nasıl uygulanır?

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, saç sağlığını korumada uygulanan PRP ve mezoterapi uygulamasının detaylarını anlattı.

Abone ol

Saç kaybı ve seyrekliği hem kadınlar hem de erkekler için en korkulan sağlık sorunlarının başında geliyor.

Peki, kozmetik ürünlerin dışında tıbbi teknikler ile saç sağlığını korumanın yolları var mıdır?

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk saç sağlığını korumanın tıbbi yöntemlerini anlatıyor.

“Saç dökülmesi, seyrelmesi ve saçın canlılığını yitirmesi en fazla şikayet edilen sağlık sorunları arasındadır. Bu sorunun tedavisinde kullanılan kozmetik dışı çeşitli tedavi yöntemleri var. Bunların arasında PRP ve mezoterapi tedavisi başta geliyor. Üstelik bu teknik saç sağlığını korumak isteyen hem kadınlar hem de erkekler tarafından çok fazla talep ediliyor. Bu sayede uzun yıllar saçlarının dökülmesini engelleyerek saç sağlıklarını koruma altına alıyorlar. Saç ekimi sonrasında ekilen saç köklerinin tutunmasına ve daha hızlı büyümesine de yardımcı oluyor.

PRP VE MEZOTERAPİ NEDİR NASIL UYGULANIR?

PRP ve mezoterapi teknikleri saçınızı besleyebilirsiniz

“PRP ve mezoterapi tedavilerinin hedefi saç köklerinin ihtiyacı olan protein, vitamin ve kafa derisi sağlığını korumaya yardımcı olan diğer maddelerin vücuda enjekte edilmesini sağlamaktır. Platelet Rich Plasma (PRP) işleminde tedavi sırasında kişinin kendi kanından faydalanılır. Hastadan alınan kan özel bir santrifüj işleminden geçirilerek saç köklerini ve saç derisini canlanmasını sağlayan trombosit açısından daha zengin hale getirilir. Trombosit açısından daha zengin hale getirilen kan saç köklerine enjekte edilir. Bu sayede saç köklerinin ve saç derisinin canlanması sağlanır. Var olan saç tellerinin kalitesi de artırılmış olur.”

MEZOTERAPİ TEKNİĞİ NASIL UYGULANIR?

“Mezoterapi tedavisi için saçın ihtiyacı olan protein, vitamin ve minerallerden oluşan özel bir sıvı kullanılır. Hazırlanan besleyici karışım ince uçlu enjeksiyon iğneleri ile yarım saat süren bir operasyon ile kafa derisine enjekte edilir. Bu işlem haftada bir kez olmak üzere sekiz hafta boyunca tekrarlanır.”

Op. Dr. Güncel Öztürk “Dökülen, seyrelen ve cansızlaşan saçlar bu tedavi yöntemleri yardımı ile yeniden sağlıklı bir hale getirilebilir. Siz de alanında uzman bir dermatolog ya da estetik cerrahtan destek alabilirsiniz. Eğer saç dökülmesi sorunu yaşıyorsunuz doktorunuz öncellik ile saç dökülmenizin sebeplerini araştırabilir. Eğer saç dökülmeniz herhangi bir sağlık sorunundan kaynaklanıyorsa öncellikle bu sorunun tedavi edilmesi sağlanır. Beraberinde hiçbir yan etkisi olmayan bu tedavilerden destek alarak daha sağlıklı ve güzel saçlara sahip olabilirsiniz.”