BIST 10.285
DOLAR 32,28
EURO 34,83
ALTIN 2.412,06
HABER /  GÜNCEL

Prens William ve Catherine Fransız dergisine dava açıyor

Cambridge Dükü ve Düşesi, Catherine'in tatildeyken çekilen üstsüz fotoğraflarını yayımlayan Fransız Closer dergisi hakkında dava açtılar.

Abone ol

Cambridge Dükü ve Düşesi, Catherine'in geçen hafta Fransa'da tatildeyken gizlice çekilen üstsüz fotoğraflarını yayımlayan Fransız Closer dergisi hakkında dava açtılar.

Prens William ile Cambridge düşesi, Kraliçe'nin yeğeni Lord Linley'nin şatosunda tatil yapmıştı.

Kraliyet ailesi adına yapılan açıklamada, çiftin mahremiyetinin ihlal edilmesi dolayısıyla olayın Fransa'da mahkemeye taşınacağı kaydedildi.

Closer dergisinin yayın müdürü Laurence Pieau ise, çiftin "sokaktan görülebildiğini" söylüyor. Pieau, "Bu fotoğraflarda şok etkisi yaratacak hiçbir şey yok. Plajlarda gördüğünüz milyonlarcası gibi, genç bir kadının üstsüz olarak güneşlendiğini gösteriyor." dedi ve yayımlanan fotoğraflara gösterilen tepkiyi biraz abartılı bulduğunu ekledi.

BBC'nin Paris bürosu, uzun odaklı mercekle çekilen fotoğrafların flu olduğunu ancak çifte ait olduklarının kolayca anlaşıldığını bildiriyor.

Fotoğraflar dergide dört sayfaya yayılıyor; bunlardan birkaçında Düşes üstsüz görülüyor.

Closer adlı derginin internet sayfasında, çifte ait fotoğrafların daha önce görülmedik nitelikte olduğu belirtiliyor; "Sabit gülümsemeler ve ağırbaşlı kıyafetler gitmiş. Kate tatildeyken herşeyi unutuyor." deniyor.

Fotoğrafların geçen hafta İngiltere gazetelerine de önerildiği ancak onların bu teklifi reddettiği ortaya çıktı.

Halen Kraliçe 2. Elizabeth'in tahta geçisinin 60. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Güney Doğu Asya ve Güney Pasifik turunu sürdüren Prens William ile Catherine adına açıklama yapan sözcü, fotoğrafların yayımlanmasını sert dille kınadı.

Kraliyet açıklamasında, Dük ve Düşesin, mahremiyetlerinin bu derece kaba ve hiçbir şekilde haklı gösterilemeyecek şekilde ihlal edilmesinden çok büyük bir üzüntü duydukları kaydedildi.

Annesinin anısı

BBC muhabiri Nicholas Witchell, sarayın böylesi bir olaya bunca öfkeli tepki göstermesinin ender olduğunu kaydediyor; bu adımın, Prens William'ın kişisel duygularını yansıttığını belirtiyor.

Witchell, çift Kuzey Borneo'ya gitmek üzere Kuala Lumpur'dan ayrılırken Prens William'ın yüzünden düşenin bin parça olduğunu; Catherine'in ise "sakin göründüğünü ve gülümsediğini" aktarıyor.

BBC'nin Kraliyet muhabiri Peter Hunt da, olayın Cambridge Dükü ve Düşesi'ne ciddi bir darbe olacağını söylüyor.

Muhabirimize göre annesi Prenses Diana'nın medyayla olan karmaşık ilişkisine küçük yaşta tanık olan Prens William, Paris'teki paparazzilerin annesinin ölümünde rol oynadığına inanıyor.

Prens William bu nedenle eşini medya dünyasının en kötü örneklerinden korumak istiyor.

Kraliyet ailesi geçen ay da Prens Harry'nin çıplak fotoğraflarının yayımlanmasının rahatsızlığını yaşamıştı.