BIST 10.615
DOLAR 32,24
EURO 35,00
ALTIN 2.429,79
HABER /  GÜNCEL

Poyrazköy davasında tahliye istemi

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu dört sanık için tahliye talebinde bulunuldu.

Abone ol

"Kafes Eylem Planı" ile "Amirallere Suikast" davalarının birleştirildiği Poyrazköy'deki kazılarda ele geçirilen mühimmata ilişkin davada Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıklardan 4'ünün tahliyesini talep etti.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık ve avukatlarının taleplerinin alınmasının ardından Cumhuriyet Savcısı Ahmet Nuri Saraç, görüşünü açıkladı.

Birleştirilen davaların ayrılması ve dosyaların tefrik edilerek görevsizlik kararı verilmesi yönündeki taleplerin reddini isteyen Saraç, tutuklu sanıklar Alperen Erdoğan, Burak Düzalan, Yakut Aksoy ve Tarık Ayabakan'ın üzerlerine atılı suç vasfının değişme ihtimali ve tutuklu kaldıkları süre göz önüne alınarak tahliyesini talep etti.

Taleplerin değerlendirilmesi amacıyla duruşmaya ara verildi.

DURUŞMADAN

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada,  İstanbul Emniyet Müdürlüğünden gelen yazıda, emanetteki takvim yaprağındaki el yazısı ile Levent Bektaş'ın el ürünü yazılarının yapılan incelemesinde, kaligrafik ve grafolojik özellikler açısından, söz konusu yazılar arasında bir ilgi ve irtibat tespit edilemediği kaydedildi.

Yine aynı kurumdan gelen yazıda, Poyrazköy'de ele geçirilen malzemelerin çıkarıldığı yerdeki toprak üzerinde gömü tarihinin tespitine yönelik herhangi bir çalışma yapılmadığı bildirildi.

Kayıtlarda örgütle ilgili bilgi yok

Mahkemenin, iddianamelerde adı geçen örgütün silahlı terör örgütü olup olmadığı, varsa eylemleriyle ilgili bir bilginin bulunup bulunmadığına ilişkin MİT, Jandarma Genel Komutanlığı, Genelkurmay Başkanlığına yazdığı yazılara da cevap verildi.

Jandarma Genel Komutanlığının yazısında, iddianamelerde ismi belirtilmeden anlatılan ve silahlı terör örgütü olduğu ifade edilen örgütle ilgili bugüne kadar herhangi bir istihbari bilgi bulunmadığı ve kayıtlarda yer almadığı anlatıldı.

Genelkurmay Başkanlığının yazısında da söz konusu konular hakkında herhangi bir bilginin bulunmadığı belirtilirken, MİT'in cevabında da iddianamedeki terör örgütü ve eylemleriyle ilgili teşkilata intikal etmiş herhangi bir bilginin bulunmadığı ifade edildi.