BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Poyraz suçu Erbakana attı

"Musa'nın Çocukları" kitabında yazdıklarıyla olay yaratan Poyraz bugün Ergenekon'da ifade verdi. Suçu Erbakan'a anlattı.

Abone ol

Ergenekon davasında ifade veren sanık Ergün Poyraz, Hablemitoğlu ve Garih cinayetlerine ve soruşturmaya ilişkin ilginç iddialarda bulundu. Poyraz "silahlı terör örgütüne üye olma, T.C. hükümetine karşı silahlı isyana tahrik"ten suçlanıyor.

BU İDDİALARI ERBAKAN'DAN ÖĞRENMİŞ

MUSA'NIN ÇOCUKLARI kitabında yazar Tayyip ve Emine Erdoğan'ın doğumundan bugüne kadar olan hayat hikayelerinini anlattığını söylüyor.

Erdoğan kitabın toplatılması için mahkemeye başvurmuştu.

- Kitaba göre Tayyip Erdoğan ve AK Parti İsrail, ABD ve İngiliz büyükelçi ve istihbarat örgütlerinin desteğinde gelişmişler, TBMM'de yine bu ülkelerin lehine faaliyet sergilemişler.

- Tayyip Erdoğan Amerikan vatandaşı... Arap kökenli olarak tanıttığı eşi ise Arap değil, Yahudi soyundan geliyor...

- Erdoğan da Musa'nın soyundan geliyor... Yazar kitapta "Yasin El Kadı-Tayyip, Tayip-Usame Bin Laden, Tayip-Ülker, Yasin El Kadı-Ülker ilişkilerini bulacaksınız" diyor. 

 -Ve Erdoğan'ın mal varlığındaki inanılmaz artışlar için belediye şirketlerinden huzur hakkı adı altında aldığı paraları gösteriyor...

BİLGİLERİ ERBAKAN'DAN ALDIM

Poyraz ifadesinde çok çarpıcı iddialarda bulundu. Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan hakkında kitaplar yazan Poyraz, ifadesinde "Musa’nın Çocukları" adlı kitabı yazmadan önce Necmettin Erbakan’dan bilgi aldığını ileri sürdü.

Poyraz, bir kitap hazırlığı içinde olduğunu belirterek Başbakanın kendisini şikayet etmesinin ardından tutuklandığını ileri sürdü.

Poyraz’ın diğer iddiaları şöyle:

ERGENEKON, FETHULLAH GÜLEN'İN İNTİKAMI

Dr. Necip Hablemitoğlu emniyetteki Fethullahçılar tarafından öldürüldü. Çete ve örgütler var oldukları yerde aranmalıdır. Ergenekon iddianamesi Fethullah Gülen’e açılan davanın intikamı gibidir.

Ergenekon lobi belgesine katılmıyorum ve belgeyi görmedim.

Gözaltında bana örgütle ilgili sorular sorulacağına, korumamın kaynanasına soruldu.

Başbakan Erdoğan’a muhalif olanlar ya kazaya kurban gitti ya öldürüldü ya da cezaevine konuldu.

ÜZEYİR GARİH ÖLMESİYDİ ERDOĞAN BAŞBAKAN OLAMAZDI

Üzeyir Garih, Erdoğan’a karşıydı, Erbakan ve Türkeş’e yakın bir isimdi. Erdoğan’a karşı olan tek yahudiydi, o yaşasaydı Erdoğan milletvekili olamazdı.

Poyraz, Savcı Pekgüzel tarafından sorgulanırken de “Sorularınıza dikkat edin siz hukuk mezunusunuz. Allah rızası için bana örgütle ilgili bir soru sorun. Niçin terör örgütü üyesi oldum, halkı silahlı isyana nasıl teşvik ettim, bana bunları sorun” dedi.

FETHULLAHÇI ÖRGÜT SUÇLAMASI

Poyraz’ın avukatı Hüseyin Buzoğlu da müvekkilini savunurken ilginç iddialarda bulundu.

Buzoğlu müvekkilinin tutuklandığı tarihten itibaren kendisine sözde örgüt bağlantısıyla ilgili tek bir somut soru sorulmadığını belirtti. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek’i suçlayan Avukat Buzoğlu “Soruşturmayı Fetullahçı örgüt yönetiyor” dedi. Savcılara “Başbakan Erdoğan’a siz mi bilgi verdiniz, Erdoğan’a kim bilgi veriyor” diye soran Buzoğlu, müvekkilinin cezaevinde yazdığı “İplikçi” adlı kitabın Adalet Bakanlığı tarafından ’Politik bilgiler içeren, Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar hakkında ithamlar bulunan yayınlar dışarı verilmez’ gerekçesiyle dışarı çıkartılmadığını da açıkladı.