BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,29
HABER /  GÜNCEL

Bak sen şu uyanıklara!

Yüzde 15 zam yapan minibüsçüler meğer kafalarına göre takılmışlar. Bu kez onlar şoke oldu, çünkü zam geçersiz.

Abone ol

İNTERNETHABER/

Akaryakıt fiyatları 3 yıl öncenin rakamlarına dönerken İstanbul Minibüsçüler Esnaf Odasından gelen haber şok etkisi yarattı. Minibüs ücretlerine yüzde 15 zam yapan odanın kararı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden döndü.

Minibüsçüler Odası aldıkları zam kararını yazılı açıklama ile kamuoyuna duyurdular. Zam oranı da rakamlarda insafsızdı. Bu krizde üstelik de akaryakıt fiyatları düşerken yapılan bu zam, büyük tepki aldı.

Zamla birlikte en kısa mesafe bile neredeyse 2 YTL oluyordu. Beşiktaş- Sarıyer hattı gibi mesafelerde ise ücretler 2.10 YTL olarak belirlenmişti...

BU KEZ MİNİBÜSÇÜ ŞOKTA

Zam bu sabahtan itibaren yürürlüğe girdi. Daha doğrusu minibüsçüler odası girdiğini duyurdu. Ancak bu insafsız zamma Büyükşehir Belediyesi'nden "dur" kararı çıktı.

VAY UYANIKLAR VAR!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, minibüs ücretlerine yüzde 15 gibi bir zammın yapılacamayacağını açıkladı. Belediyeden gelen yazılı açıklamada, "İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin 11 Ağustos 2008'de  minibüs ücret tarifelerinin düzenlenmesi talebiyle Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) gündeminde dilekçe verdiği ancak değerlendirmenin sürdüğü ve zamla ilgili herhangi karar alınmadığı ifade edildi." 

Yani minibüsçüler odası, zamma onay kararı çıkmadan kafalarına göre yeni tarifeyi ilan etmişler. Bu nedenle alınan "zam kararının yasal bir dayanağı" bulunmuyor.

ZAMLI FİYAT ALANLARI ŞİKAYET EDİN

Zamlı tarife uygulayanlar hakkında yasal yollara başvurulacak. Bulunduğunuz hatlarda zamlı ücret alanları UKOME'ye şikayet edebilirsiniz...