BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,96
ALTIN 2.435,64
HABER /  GÜNCEL

Poyraz gitti sıcaklıklar hızla artıyor

Marmara'da sıcaklıklar poyrazında etkisini kaybetmesiyle hızla artacak. Balıkesir'de sıcaklıklar 28 dereceye kadar çıkacak.

Abone ol

Poyrazın etkisini kaybetmesiyle hafta içinde hava sıcaklığının Çanakkale'de 26, Bursa'da 27, Balıkesir'de 28 dereceye çıkması bekleniyor.

Geçen hafta hava sıcaklığının düşmesine yol açan poyraz, Marmara Bölgesi'nde hafta sonunda etkisini kaybetti.

Hafta sonu ısınmaya başlayan bölgede hava sıcaklığının hafta içi ortalama 4 derece daha artacağı tahmin ediliyor.

Bugün 22 derece olan Çanakkale'de hava sıcaklığı perşembe gününe kadar 26, 23 derece olan Bursa'da 27, 24 derece olarak ölçülen Balıkesir'de sıcaklığın 28 dereceye ulaşacağı öngörülüyor.

Balıkesir'in uzun yıllar en yüksek ortalama sıcaklığının 24, Bursa'nın 23,5 derece olduğu göz önünde bulundurulduğunda mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık bekleniyor.

Havalar ısınıyor

Hava sıcaklıkları hafta içi yurt genelinde artacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurt genelinde genellikle açık havanın etkili olacağını belirtti.

Doğu kesimlerde yarın aralıklarla görülecek sağanak yağışların Hakkari, Siirt, Şırnak, Muş ve Bitlis civarında kuvvetli olmasının beklendiğini bildiren Çağlar, sıcaklıkların güney, iç ve batı bölgelerde 2-4 derece artacağını söyledi.

Çağlar, yağmur ve sağanak yağışların aralıklarla 4 Mayıs Salı günü de Doğu Anadolu Bölgesi'nin doğusu ile Batman, Siirt ve Mardin'de süreceğini ifade etti.

Yurt genelinde sıcaklıkların hafta içi artacağını dile getiren Mehmet Çağlar, hafta başında Ankara'da 23-24, İzmir'de 25-26, İstanbul'da 21-22 civarında beklenen sıcaklıkların, hafta ortasından sonra Ankara'da 25-26, İstanbul'da 24-25 ve İzmir'de 28-29 derecelere çıkacağını tahmin ettiklerini kaydetti.