BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.428,85
HABER /  GÜNCEL

Portakal bahçesinden ceset çıktı

Adana'nın Kozan İlçesi'nde 10 ay önce ortadan kaybolan 41 yaşındaki adamın cesedi bakın nerede bulundu?

Abone ol

ADANA'nın Kozan İlçesi'nde 10 ay önce ortadan kaybolan kamyon tamircisi 41 yaşındaki Şaban Yel'in cesedi portakal bahçesine gömülü olarak bulundu. Yel'i, bulduğu definenin yerini söyletmek için işkence yaparken öldürdüğü iddia edilen 2'i kadın 9 kişi gözaltına alındı.

Kozan İlçesi'nde 7 Haziran'da arkadaşları ile Kozan Barajı'na balık tutmaya giden 2 çocuk babası Şaban Yel, iddiaya göre, gelen bir telefonla arkadaşının 01 RB 600 plakalı otomobilini alarak barajdan ayrı ve kendisinden bir daha haber alınamadı. 37 yaşındaki Hatice Yel evine dönmeyen eşinin bulunması için Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili başlatılan çalışma kapsamında Yel'in emanet aldığı otomobil bir hafta sonra Çanaklı Mahallesi'nde plakası sökülmüş halde terk edilmiş olarak bulundu. Polis, kaybolması şüpheli olan Yel'in son kez birlikte olduğu arkadaşlarını teknik ve fiziki takibe aldı. Elde edilen bilgiler doğrultusunda polis, dün sabaha karşı belirlenen adreslere 'Şafak' adını verdiği operasyonla baskın yaptı. Operasyonda Yel'in arkadaşları ev bu kişilerle bağlantısı olan M.K., T.Ö., Z.Ö., N.U., M.S., M.M., V.Y., H.G. ve M.G. gözaltına alındı. Çapraz sorguya alınan şüphelilerden M.K., Şaban Yel'in öldürüldüğünü ve cesedinin portakal bahçesine gömüldüğünü itiraf etti. Şüphelilerin Deliçay Mevkii'nde gösterdiği bahçede yapılan kazıda bir erkeğe ait ceset bulundu. Yel'i ait olduğu ileri sürülen ceset otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Şaban Yel'i cesedinin Kozan Devlet Hastanesi'ne getirilişi sırasında bir otomobilde bekleyen eşi Hatice Yel ise, Sanı nasıl kıydılar diye ağıt yaktı.

DEFİNE İÇİN Mİ ÖLDÜRÜLDÜ

Cinayeti nedeni açıklanmazken Şaban Yel'in kaçak kazıda define bulduğu, bunun da arkadaşlarına söylediği, onların da defineyi almak için Yel'i kaçırıp işkence yaptığı, işkence sırasında ölünce cesedini portakal bahçesine gömdüğü iddia edildi.