BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Şehit annesi karşısında esas duruş

Denizli Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, şehit oğlu adına okul yaptıran Eşe Ana'yı Genelkurmay Başkanlığı adına evinde ziyaret etti.

Abone ol

Denizli Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Hakkari'de 15 yıl önce şehit olan oğlu için ödenen tazminatı ve maaşı biriktirip, okul yapılması koşuluyla bağışlayan Eşe Eğerci'yi Genelkurmay Başkanlığı adına evinde ziyaret edip elini öptü.

20130412.155900_usak06_2107301.jpg

EŞE ANA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Tuğgeneral Hakbilen, Uşak Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Fuat Kömürcü ile Eşme ilçesine bağlı Konak köyünde yaşayan şehidin ailesinin bulunduğu eve gitti. Konuklarını çiçeklerle karşılayan Eşe Eğerci, komutanlara sarılıp bir süre gözyaşı döktü.

20130412.155911_usak09_2107303.jpg

O MÜBAREK ELLERİ ÖPMEK İÇİN GELDİM

Eşe Eğerci'nin elini öpen Tuğgeneral Memduh Hakbilen de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in selamlarını iletti.

Özel'in kaleme aldığı mektubu ve şildi şehit annesine veren Tuğgeneral Hakbilen, "O mübarek ellerini öpmek için geldim. Seni görmek bizleri çok mutlu etti. Böyle bir evlat yetiştirdiğin için, oğlunun şehitlik maaşının tek kuruşuna dokunmayarak geleceğimizin evlatlarının eğitimi adına okul yaptırmaya karar vermen bizleri çok duygulandırdı. Sen bizim annemizsin. Ne mutlu evladınıza, ne mutlu size. Sizin için ne yapsak azdır. Bu asaletiniz, bu duruşunuz bizlerin göğsünü kabarttı" dedi.

20130412.155933_usak19_2107307.jpg

EŞE ANA: BU TERÖR BİTSİN

Ziyareten duyduğu memnuniyeti dile getiren şehit annesi Eşe Eğerci de

"Sizler geleceksiniz diye gözüme uyku girmedi. Benim evlatlarımsınız. Oğlum askere giderken şehit olacağını söylüyordu. Rabbım ona bunu nasip etti. Tek isteğim terörün bitmesi. Biz çok ağladık. Başka anneler ağlamasın. Bu sorun çözülsün" diye konuştu.

Daha sonra şehidin Marmara Depremi'nde hayatını kaybeden kuzeni Mustafa Eğerci'nin aynı köyde oturan ailesini de ziyaret eden Tuğgeneral Hakbilen, aile fertleriyle bir süre görüştü. Ziyaretin ardından misafirlerini uğurlayan Eşe Eğerci'nin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Ziyarette Eşme Kaymakamı Türker Çağatay Halim de hazır bulundu.

NECDET ÖZEL'İN MEKTUBU

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in şehidin annesine hitaben kaleme aldığı mektupta şu ifadeler yer aldı:

"Cehalet ve terör belası eğitimle sona erer' düşüncesiyle 15 yıl önce şehit olan değerli oğlunuz Piyade Onbaşı Mustafa Eğerci, dolayısıyla şahsınıza verilen tazminatı ve maaşı biriktirerek okul yaptırmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı'na verdiğinizi gururla ve iftiharla öğrendim. Sizlerin sergilediği bu asil ve kararlı davranış şehitlerimiz ve siz değerli ailelerine duyulan saygının pekişmesine ve bu konudaki toplumsal algının daha da güçlenmesine büyük katkı sağlamıştır. Bu vesile ile vatanımızın ve milletimizin bekası, devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna canını feda eden başta değerli oğlunuz aziz şehidimiz Piyade Onbaşı Mustafa Eğerci olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anar, şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları adına şehidimizin bize emaneti olan siz değerli aile mensuplarına mutluluk ve esenlik dilerim."