BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

ATV kaça satıldı, Çalık Grubu ne dedi?

ATV'nin satışına ilişkin flaş gelişmeler devam ediyor. Kanalın satış fiyatına dair rakamlar ortaya çıkarken, Çalık Grubu'ndan resmi açıklama geldi...

Abone ol

Medyada günün en çok konuşulan haberi olan ATV'nin satışı konusunda flaş gelişmeler yaşanıyor. Turner grubuna satıldığı iddia edilen ATV için Çalık Grubu'ndan resmi açıklama geldi.

RESMİ AÇIKLAMADA MURDOCH VAR TURNER YOK!

Açıklamada iddiaları red eden Çalık Grubu Rupert Murdoch ya da başka bir medya grubunun ATV 'yi satın almadığı duyuruldu. Açıklamada iddialara konu olan asıl medya grubu Turner 'ın adı geçmemesi ise dikkat çekiciydi.

" Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde bulunan ATV’nin Rupert Murdoch’un sahibi olduğu News Corporation yahut herhangi başka bir medya grubu tarafından satın alındığı yönündeki haberler asılsız olup gerçeği yansıtmamaktadır."

600 MİLYONDAN 1 MİLYAR DOLARA VARAN İDDİALAR

Diğer yandan ATV'nin satışına dair kulislerdeki iddialar devam ediyor. Medyaradar'ın iddiasına göre 600 milyon dolar civarında bir fiyat beklenirken, Medyatava'nın iddiasına göre 1 milyar dolarlık bir rakam sözkonusu. Satış sonrasında kanalın içerik yönetiminin yine Turkuvaz Medya'da kalması planlanıyor. Ancak idari ve mali alandaki atamalar Turner grubu tarafından yapılacak, son kararı onlar verecek. A Haber, Sabah, Takvim, Turkuvaz Dergi Grubu ise satış dışında kalıyor. ATV Avrupa ve Minika TV'nin ise ATV'yle birlikte Turnıer grubuna geçmesi bekleniyor.