BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MAGAZİN

Popstar Hasretin çilesi

Popstar yarışmasını favorileri geride bırakarak kazandı. Hasret ve ailesi çok çileli günler geçirmiş.

Abone ol

Bir yaşındayken babasız kaldı... Annesi, ağır astım hastalığı nedeniyle oksijen tüpü desteğinde yaşadığı için çalışamıyor... Ablası ise kendisi gibi öğrenci...
Beş yıldır ev kiraları, gıda ve giyimleri Deniz Feneri Derneği tarafından karşılanan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden de üç ayda bir 300 YTL yardım alan bu üç kişilik ailenin kaderi, geçen hafta sona eren Popstar Alaturka yarışmasıyla değişti. 17 yaşındaki lise öğrencisi Hasret Aygün, yarışmada rakiplerini geride bırakarak birinci seçildi ve 100 bin YTL para ödülünün sahibi oldu.

Hasret ve annesi Serpil Karaca, Star TV'nin yarışmasıyla değişen hayatlarını Milliyet'ten Bayram Kaygusuz'a anlattı.

Favori gösterilmediğiniz bir yarışmayı kazandınız, neler hissediyorsunuz?
Rüyada gibiyim. Birinci olduğuma hâlâ inanamıyorum. Bu yarışmaya katılmamdaki en büyük neden annemdi ve kazanacağımı en başından söylemişti. Annem bizim için evlenmedi. Bizi tek başına büyüttü. Aslan gibi bir annem var. Şu zamanda babasız evlat yetiştirmek, hele ki kız çocuğu yetiştirmek inanılmaz zor.

Kendinize şans tanıyor muydunuz?
Kimseyle polemik yaşamamıştım, kimseyle adım çıkmamıştı. Bu nedenle kendimi şanslı görüyordum.

Sizin favoriniz kimdi?
Armağan ağabeyin birinci olacağını düşünüyordum. Kime sorsam "Kesinlikle Armağan kazanır" diyordu. Ayrıca altı haftadır birinci oluyordu ve Türkiye'nin 'Diva'sı ile adı çıkmıştı.

Ödülünüzü Bülent Ersoy'un vermesi istendi, ancak vermedi. Neler hissettiniz?
Çok kırıldım ama kötüye yormuyorum. Sonuçta o benim büyüğüm; bir şeyleri o çok daha doğru biliyordur. Herkes yanlış olduğunu söylüyor, ama sonuçta her insanın derdi ve kusuru var.


Kazandığınız parayla ne yapacaksınız?
Eğitimime ve alacağımız eve harcayacağım. Bu para, bazılarının gözünde çok küçük olabilir, ama bizim gibi insanların gözünde büyük bir umut ışığı. 2007 aileme uğur getirdi.

Yarışmadan sonra sizi şaşırtan, üzen şeyler oldu mu?
Popüler olduktan sonra, daha önce benimle konuşmayan arkadaşlarım ve akrabalarım benimle konuşmaya başladı. Akrabalarımı bu yarışmayla gördüm. Hep düşündüm, bu insanlar zor günlerimizde neredeydiler diye? Bu yarışma bana kimin dost, kimin düşman olduğunu öğretti.

Hedefleriniz arasında neler var?
Beste yapıyorum ve şiir yazıyorum. Halkın sevdiği, saydığı bir sanatçı olmak istiyorum. Yazdığım şiirlerimi bir albümde toplamayı düşünüyorum