BIST 10.012
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.425,68
HABER /  SPOR

Popo ellemeye 8 maç ceza

Brezilyalı oyuncu Carlos Alberto, rakibinin poposunu ellediği için 8 maç ceza aldı. Nobre'ye parmak atan Emre'ye ise ceza verilmemişti...

Abone ol Bundesliga ekiplerinden Werder Bremen'in Mayıs 2009'a kadar Brezilya Ligi ekiplerinden Botafogo'ya kiraladığı Carlos Alberto, yeni takımınında da rahat durmadı ve büyük bir skandala imza attı.

Botafogo'nun, Gremio ile yaptığı maçta rakibinin poposunu elleyen Brezilyalı futbolcuya 8 maç ceza verildi.

Brezilya Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu'ndan yapılan açıklamada, cezaya gerekçe olarak Carlos Alberto'nun disiplinsiz ve ahlak dışı hareket ettiği gösterildi.

Carlos Alberto'ya verilen cezanın ardından Botafogo Kulübü, cezaya itirazda bulunarak temyize giderken, Botafogo teknik direktörü Ney Franco, Carlos Albetro'nun rakibine yaptığı hareketin bir şakadan ibaret olduğunu söyledi.

Franco, "Bu hareketin Disiplin Kurulu'na gitmesine gerek yoktu. Carlos Alberto'nun hareketi yaptığı futbolcu bile verilen cezaya güldü" dedi.

NOBRE'YE PARMAK ATAN EMRE'YE CEZA VERİLMEMİŞTİ

Süper Lig'de bu tarzda bir olay ise Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi mücadelesinde yaşanmıştı. O dönemde Beşiktaş'ta forma giyen Emre Aşık, bir pozisyonda yine o dönem Fenerbahçe'de top koşturan Nobre'ye parmak atmış, bu olay uzun süre gündemdeki yerini korumuştu.

Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu, olayın ardından Emre Aşık'a 2 maç ceza vermiş, ancak Tahkim Kurulu bu cezayı kaldırmıştı.