BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.324,78
HABER /  GÜNCEL

Polonya'dan at üstünde yola çıktı, 8 ayda Kütahya'ya geldi!

Polonya'dan Kudüs'e gitmek üzere 2 atla yola çıkan Polonyalı Kristian Benjamin Bergier, Kütahya'nın Emet ilçesine geldi.

Abone ol

POLONYA'dan 8 ay önce Kudüs'e gitmek için yola çıkan 32 yaşındaki Kristian Benjamin Bergier, Kütahya'ya ulaştı. Emet'te konaklayan Bergier için İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesi tahsis edildi.

At üstünde 8 aydır yolculuk yapan Kristian Benjamin Bergier, geceyi Emet İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesinde geçirdi. Polislerin kendisine yardımcı olduğunu söyleyen Bergier, Türkiye'de hiçbir sorun yaşamadığını söyleyerek, seyahatinin bu bölümünün oldukça güzel geçtiğini ifade etti. 

Evli 2 çocuk babası Bergier, Kudüs'e gideceğini söyleyerek şöyle dedi:

"Allahın yolunda kendimi bulmak ve iç dünyamla hesaplaşmak için böyle bir karar aldım. Yaklaşık 8 ay önce Polonya'da başlayan maceram Emet ilçesinde devam ediyor. Amacım Hatay'a gidip Suriye üzerinden Kudüs'e ulaşmak. Şuana kadar 4 bin kilometre yol yaptım. Bu yolculuğum daha ne kadar sürecek bilmiyorum ama Kudüs'e ulaşmadan geri dönmeye niyetim yok."

Gabro ve Yaburo adlı atlarının birini binek, diğerini yük taşımak için kullanan Kristian Benjamin Bergier, Emet'ten Konya'ya gitmek üzere ayrıldı.