BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Politikacıların ofisi havaya uçuruldu

Pakistan’ın kuzeybatısındaki Kohat şehrinde politikacıların ofisine bombalı saldırı düzenlendi.

Abone ol

Pakistan’ın kuzeybatısındaki Kohat şehrinde politikacıların ofisine düzenlenen bombalı saldırıda en az 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Pakistan’ın kuzeybatısındaki Kohat şehrinde, 11 Mayıs’ta gerçekleştirilecek genel seçimler için bağımsız aday olan Syed Noor Akbar’ın seçim kampanyası ofisinin önünde infilak eden bomba sonucu en az 5 kişinin öldüğü, en az 10 kişinin de yaralandığı kaydedildi. Bombalı saldırı esnasında Syed Noor Akbar’ın ofiste olmadığı belirtilirken, seçim kampanyaları ofisinin dışında çevredeki dükkan ve araçların da bombalı saldırıdan zarar gördüğü bildirildi.

Polis sözcüsü Fazal Naaem, en az 5 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırıda daha önce de Taliban tarafından hedef alınan Pakistan Awami Ulusal Partisi binasının da zarar gördüğünü ifade etti. Diğer bir polis memuru Tanveer Khan hadise anına ve sonucuna ilişkin yaptığı açıklamada, “Saldırı anında seçim bürosu açıktı ve içeride Akbar’ın destekçileri oturuyordu. Ölü sayısı artabilir, bazı yaralıların durumu oldukça kritik” ifadelerine yer verdi. Saldırıyı şu ana kadar üstlenen herhangi bir militan grubun olmadığı, fakat son zamanlarda politikacılara düzenlediği saldırılarla adından söz ettiren Taliban’ın saldırıdan sorumlu olabileceği kaydedildi.