BIST 9.803
DOLAR 32,51
EURO 34,97
ALTIN 2.437,15
HABER /  DÜNYA

İşsiz Avrupalı sigorta parası için elini kesiyor

İspanya’da işsizliği yüzde 27’nin üzerine çıkaran ekonomik kriz, insanların para kazanmak için akla hayale gelmedik yollara başvurmalarına neden oluyor.

Abone ol

Ancak bunlardan bazıları tüylerinizi ürpertecek cinsten.

SİGORTA PARASI İÇİN ELİNİ VE KOLUNU KESEN BİLE VAR

İki ayrı olayda bir adamın sigorta parası için elini ismi açıklanmayan bir diğer şahıs ise dirseğinin altında kolunu kestiği ortaya çıktı. Elini bir elektrikli testereyle kesen kişi sigorta parasını alma şartı olarak doktor muayenesine girdi. Yapılan kontroller sonucu söz konusu kesiğin, adamın iddia ettiği gibi bir trafik kazasında olmadığına, kesiğin çok temiz olduğuna hüküm getirdi. Uzmanlar, adamın elini elektrikli testereyle kesmesi için birini bulduğu, hiçbir cerrahın böyle bir şeye girişmeyeceği tahmininde bulundu. Yine İspanya’da yaşanan bir başka olayda bir sigortalı, kolunu dirsek hizasından kestikten sonra bunun, elektrikli testere ile çalışırken yaşanan kaza sonucu olduğunu söyledi.

AVUSTURYALI AYAĞINI KESMİŞTİ

Geçtiğimiz ayda Avusturya’da Hans Url adlı şahıs, işsizlik parasının kesilmemesi için ayağını kesmiş ve yerine dikilmesini önlemek için de sobada yakmıştı. Url’un bunu yapma sebebi ise işsizlik kurumunun kendisine bulduğu işte çalışmak istememesiydi. Kurum, Hans Url’a eğer bulunan işte çalışmazsa işsizlik maaşının kesileceğini söylemiş, Avusturyalı adam da ayağı olmazsa bu şartı öne süremeyeceklerini düşünmüştü. Ancak, sonuç beklediği gibi olmadı ve ayağının olmamasının çalışmasını önleyecek bir şey olmadığına karar verildi.

Bu habere dikkat! Ana diliniz gibi ingilizce konuşmanın sırrı çözüldü. Nasıl mı? Tıklayın!

FRANSA'DA SOSYAL PATLAMA ENDİŞESİ

Öte yandan Fransa'da yapılan son kamuoyu araştırmasına göre halkın yüzde 70'i yakın bir zamanda sosyal patlama yaşabileceği endişesi taşıyor.