BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.432,98
HABER /  DÜNYA

BAKAN ŞAHİN AÇILIŞA KATILDI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediyesi tarafından yapılarak esnafın, vatandaşların rahat ve modern ortamlarda al...

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediyesi tarafından yapılarak esnafın, vatandaşların rahat ve modern ortamlarda alışverişlerini yapmaları için hizmete sunulan Deniz Semt Pazarı’nın açılışına katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan Şahinbey Belediyesi Deniz Semt Pazarı’nın açılışına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Derya Bakbak, Ali Şahin, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Genel Meclis Başkanı Menderes Karaduman, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Osman Toprak, Şehitkamil İlçe Başkanı Hasan Coşkun, Belediye Meclis Üyeleri Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Başarılı çalışmalarından dolayı Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu’na övgüler yağdıran Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Şahinbey’in değerli torunları, nasıl bir dünya istiyoruz? Nasıl bir gelecek istiyoruz? Nasıl bir gelecek için bugün ne yapmamız gerekiyor? Nasıl bir şehirleşme yapmalıyız? İnsanımızın yaşam kalitesinde nasıl bir çalışma yapmalıyız işte bunların cevabını vermemiz gerekiyor. Şehircilik çok önemlidir. Şehircilikte baktığınız zaman insanın yaşam kalitesini yükseltecek onurlu yaşam mücadelesinde yanlarında olacak şekilde yolumuza devam ediyoruz. Yola çıkarken insanı merkeze alacağız dedik. Önce insan dedik. Ekonomiyi insan için hukuku insan için demokrasiyi insan için yapacağız dedik. Yerel yöneticilik anlayışını sosyal belediyecilik anlayışında da önce insan ile başladık. Şahinbey belediyemiz her gün başka bir icraatını hizmete sunarak insanımızın yaşam kalitesini yükseltiyor. Bizde takım olarak başbakanımızın liderliğinde hükümetimizin çalışmaları bir taraftan belediyelerimizin, belediye meclis üyelerimizin, muhtarlarımızın mahalle temsilcilerimiz ile birlikte güçlü bir aile güçlü bir takım olarak çalışıyoruz. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu yaptığı hizmetlerle halkımızın takdirini topluyor. Hoş geldin bebek projesiyle doğumdan başlayarak, yaptığı diğer hizmetlerle birlikte doğumdan ölüme her anda vatandaşımızın yanında oluyor. Ben başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum. Deniz semt pazarımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, “Gaziantep büyüyor Şahinbey ilçemizde birlikte büyüyor. Son 4 yıldaki nüfus artışımız 96 bin 700 kişidir. Çarpık yapılaşmaya müsaade etmiyoruz. Nüfus artışını mahalle bazında incelediğimiz zaman sorun olmuyor. Mesela bu mahallemiz Yeditepe mahallemiz 2009 yılında bu mahallemizin nüfusu 13 bin 2005, 2012 sonu itibariyle 26 bin 222 kişiye yükseldi. Yani 12 bin 997 kişi gelmiş yüzde yüzlük bir artış olmuştur. Nüfus artışımızın tamamı imarlı mahallelerdir. Eskiden ne oluyordu çarpık yapılaşma vardı. Yani yolu olmayan, parkı olmayan, okulu olmayan alanlarda kat kat üzerine çıkıyordu. Şimdi ise nüfusumuz imarlı mahallelerde artıyor. Çarpık yapılaşmış alanlarda ciddi sıkıntılarımız var. Bu sıkıntılardan dolayı okul yapamıyoruz, park yapamıyoruz, Sosyal donatı tesisleri yapmakta ciddi sıkıntılar çekiyoruz. Bu yüzden kentsel dönüşümü hızlandırdık. Şu anda 5 bin konutun inşaatı devam ediyor. Son 4 yıl içerisinde insanlarımızın rahatı ve huzuru için özellikle Gaziantep sıcak bir bölge park yapımına hız verdik 353 tane parkı yaparak vatandaşın hizmetine sunduk. Vatandaşımızın refahı huzuru mutluluğu için bunları yapacağız yapmaya devam ediyoruz. Vatandaşların modern bir hayat için ihtiyaç duyduğu pazar yerlerimizi yapıyoruz” dedi.
Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu’nun nerede ne ihtiyaç varsa ona göre hizmet ürettiğini ifade eden AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ise, “Burada bir Pazar yeri ihtiyacı vardı. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, hemen harekete geçerek, esnafımız ve vatandaşlarımız için bir Pazar yeri yaparak hizmete sundu. Yani başkanımız nerede ne ihtiyaç varsa o ihtiyaca göre hizmet üretiyor. Benim bayındırlık imar ulaştırma komisyonu ve turizm komisyonunda olmamdan dolayı afet yasası çok önemli bir yasa bu konuda da başkanımızın çalışmaları bulunmakta, Çevre ve Şehircilik bakanımızın örnek olarak gösterdiği Şahinbey belediyesi bu konudaki çalışmalarından dolayı örnek bir ilçemiz durumunda. İnşallah artık yara alan değil yara sarmayan bir şehir olmak istiyoruz. Gri şehirler görmek istemiyoruz, yeşil yaşanabilir şehirler görmek istiyoruz, sağlıklı insanlar görmek istiyoruz. Yaptığı tüm bu çalışmalardan dolayı başkanımız tebrik ediyorum” diye konuştu.
Açılışın ardından Bakan Fatma Şahin ve Başkan Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte diğer protokol üyeleri açılışı gerçekleştirilen Deniz Semt Pazarı’nı gezerek vatandaşlara gül dağıttı.
(İHA)