BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Polis'ten MİT lojmanına KCK baskını

Sabah saatlerinde aralarında MİT lojmanlarının da olduğu 40 ayrı adrese düzenlenen operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı..

Abone ol

Polis, Adana'da, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu belirtilen KCK'ya yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında Hatay MİT bölge müdürü gözaltına alındı

Operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alınırken, operosyonun en dikat çeken yanı ise Adana kent merkezindeki operasyon kapsamında polisin MİT lojmanlarında da arama yapması oldu.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Özel Yetkili Savcılığın talimatı doğrultusunda kent genelinde izinsiz gösterileri ve terör örgütüne yönelik faaliyetlerle ilgili çalışma başlattı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında bir MİT mensubunun da bulunduğu 5 kişinin gözaltına alındığını, bazı MİT görevlilerinde şüpheli sıfatıyla ifade çağrıldığını açıkladı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Suriye uyruklu Hüseyin Mustafa Harmuş ve Mustafa Kassum'un Hatay'ın Altınözü ilçesindeki barınma yerinden alınarak zorla Suriye güvenlik güçlerine teslim edilmesi üzerine soruşturma başlatıldığı" ifade edildi.

Açıklamada, "Siyasi casusluk ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlamalarıyla yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında 1 MİT mensubunun da bulunduğu toplam 5 kişi gözaltına alındı. Bazı MİT görevlileri de şüpheli sıfatıyla ifade vermek üzere Adana Cumhuriyet Başsavcılığına davet edildi. Konuyla ilgili soruşturma sürüyor" denildi.

EŞ ZAMANLI OPERASYON

Yapılan çalışma sonucunda, sabah erken saatlerde Özel Harekat ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin de desteğiyle Adana 40 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarında kadınlar ve 18 yaşından küçüklerin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

2 MİTÇİ GÖZALTINDA

Gözaltına alınanlar sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilirken, 2 MİT mensubu da ifade için Adana Emniyet Müdürlüğü'ne geld