BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,63
ALTIN 2.409,26
HABER /  GÜNCEL

Polislerden Gezi'ye kopyala yapıştır ifade

Ali İsmail Korkmaz'la aynı kaderi paylaşarak polis şiddeti gören Doğukan Bilir’in davasında bir skandal ortaya çıktı.

Abone ol

ESKİŞEHİR’deki Gezi eylemleri sırasında polis ve esnaf tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’la aynı dakikalarda ve aynı sokakta dövülen üniversite öğrencisi Doğukan Bilir’in davasında polislerin ifadesinin aynı olduğu öğrenildi.

Görüntülerde Bilir’e copla vurduğu görülen polisler Şaban Gökpunar, Selçuk Bal ve Hüseyin Engin, 10 ay sonra ifade verdi. Fakat farklı kentlerde alınan ifadeler birebir aynı çıktı. Öyle ki, polislerin ifadelerinin birçok bölümü ‘kopyala-yapıştır‘ yoluyla oluşturuldu.

KULLADIKLARI BAĞLAÇLAR BİLE AYNI

Milliyet gazetesinin haberine göre, şu an Ankara’da trafik polisi olarak görevli Selçuk Bal, “7-8 kişilik bir grup, Sanayi sokağa girmeye çalıştı. ‘Dağılın dağılın, polis polis’ diye seslenmem sonucu grubun bir kısmı sokağa girmeden geri dönerek kaçtı” dedi.

Şaban Gökpınar’sa yeni görev yeri Aydın’da verdiği ifadede, “7-8 kişilik bir grup Sanayi sokağa girmeye çalıştı. Görevli arkadaşımızın, ‘Dağılın dağılın, polis polis’ şeklinde seslenerek, göstericileri uyarması sonucu grubun bir kısmı sokağa girmeden geri dönerek kaçtı” ifadesini kullandı.

Bal, “Bu esnada benim arkamdan gelen, yüzünü tam göremediğim şahsın isminin Serkan Kavak olduğunu, Bilir’i kovalayıp arkasından gittiğini basından gördüm. Göstericilerin arasına karıştıklarından ve sayımızın yetersiz olması nedeniyle takip edemedik” dedi.

Gökpunar da, “Bu esnada yüzünü tam göremediğim şahsı kovalarken arkasından gördüğüm, ismini basından öğrendiğim Serkan Kavak, Bilir’in peşinden gitti. Sayımızın yetersiz olması ve göstericilerin arasına karıştıkları için peşinden takip edip gözaltı işlemi yapamadık” dedi.

COPU HAFİFÇE KULLANMIŞ

Gökpunar, Bal ve Engin, ifadelerinde Bilir’i dövmediklerini de öne sürdü. Bal, “Elindeki cisimle bana vurabileceğini düşünerek şahsa zarar vermeden yakalayıp gözaltına almak için, sakatlanmayı göze alarak omzumla ve vücudumun yan kısımlarıyla durdurarak şahsı yakaladım. Gözaltına almak için zorlandığımı gören Şaban Gökpunar yardıma geldi. Bilir’in direncini kırmak için kısa mesafeden hafifçe cop ile birkaç kez bacaklarına vurdum” dedi.

Bal’a yardımcı olmak için sokağa girdiğini ileri süren Gökpunar da, “Bilir, arkadaşımdan cüsse olarak daha iri yapılı ve uzun boyluydu. Şahıs bütün gücüyle uğraşıyordu. Ancak Selçuk arkadaşımız direncini kırmak için yasal çerçevede bedeni güç kullanarak, kısa mesafeden coplu ile birkaz kez ayaklarına doğru vurdu” dedi.